Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk mutfağına araştırma birimi

Anadolu Üniversitesi (AÜ), bünyesinde, Türk yemeklerinin öğrencilere sevdirilmesi ve dünyaya tanıtılması amacıyla Türk Mutfağı Araştırma ve Uygulama Birimi kuruldu.

AÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde kurulan Türk Mutfağı Araştırma ve Uygulama Birimi’nin Müdürü Doç. Dr. Dündar Denizer, öncelikle unutulmakta olan Türk yemeklerinin tariflerini tam olarak çıkaracaklarını söyledi. Birimin ‘’fast food’’ kültürünün yaygınlaşmasıyla birlikte unutulmaya başlanan Türk mutfağının özelliklerini gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflediğini ifade eden Doç. Dr. Denizer, çalışmalarının kitap ve CD’lerde de yer alacağını kaydetti.

14.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya bir Mevlevîhane

  Kosova’da İstiklâl Marşı okuma yarışması

  Türk mutfağına araştırma birimi

  Mimar Sinan’ın evi müze olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004