Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hükümetin samîmîyeti sorgulanıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, hükümet üyelerinin “sivil toplum örgütlerinden öneri beklediklerini açıklamalarının” üzerinden yaklaşık üç ay geçtiğini hatırlatarak, “İsteklerin samimi olduğuna inanmak, sergilenen yaklaşım nedeniyle giderek zorlaşıyor” dedi. Erinç, hükümet üyelerinin “Sivil toplum örgütlerinden öneri bekliyoruz” açıklamalarının değişik yerlerdeki konuşmalarda dile getirildiğini ve halen de sürdüğünü ifade etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, hükümet üyelerinin “Sivil toplum örgütlerinden öneri beklediklerini açıklamalarının” üzerinden yaklaşık üç ay geçtiğini hatırlatarak, “isteklerin samimi olduğuna inanmak, sergilenen yaklaşım nedeniyle giderek zorlaşıyor” dedi.

Hükümet üyelerinin “sivil toplum örgütlerinden öneri bekliyoruz” açıklamalarının değişik yerlerdeki konuşmalarda dile getirildiğini ve halen de sürdüğünü ifade eden Erinç, “Cumhuriyet” gazetesindeki “Geçmişten Geleceği” köşesinde 301. madde değişikliğiyle ilgili kaleme aldığı “Değişiklik mi Dediniz?” yazısında tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Benim bildiğim kadarıyla TGC ile Türk Ceza Hukuku Derneği’nin ortak bir çalışma ile oluşturduğu değişiklik önerisi 23 Kasım 2006’dan beri yeniden öneri beklediklerini söyleyenlerin önlerinde duruyor.” Erinç, Basın Konseyi’nin önerisinin de aynı kişilere iletildiğini hatırattı.

301 DEMOKRATİK HUKUK

DEVLETİNDE OLAMAZ

Basın Konseyi Oktay Ekşi’inin 15 Kasım 2006 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği 301. maddeyle ilgili Konseyin değişiklik önerisini sunmuştu. Raporda şöyle denmişti:

“Bir kere, 125 ve 299. maddelerde “hakaret” sözcüğü kullanılırken, uygulamada en çok karşılaşılacak 301. maddede ‘aşağılama’ sözcüğünün kullanılması kesinlikle yanlıştır. Böyle bir düzenleme mevcut 159. maddeden daha çok sorun yaratacaktır. Çünkü, “aşağılama” sözcüğü, her türlü “küçük düşürücü” değerlendirme ve eleştirileri kapsayacak biçimde yorumlanacaktır. Altını çizerek belirtmeliyiz ki, gelişen dünyada, devletin organlarını aşağılama veya tahkire karşı koruma anlayışı terk edilmektedir. Bu nedenle, özellikle 301. maddeyi, demokratik bir hukuk devleti için, kabul edebilmek mümkün değildir. Maddenin sonuna eklenen 4. fıkra, kesinlikle eleştiri hakkını koruyamayacaktır. Ayrıca, TCK’dan sonra, 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası (5532 sayılı yasayla değiştirilirken) inanılmaz kurallar ve cezalar kabul edilmiştir. Örneğin, 6. maddenin 4. fıkrasına ve 7. maddenin 2. fıkrası.”

/ İSTANBUL

31.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümetin samîmîyeti sorgulanıyor

  Sorun 301'den ibaret değil

  Yüzde 10 barajına AİHM vizesi

  Babacan: AB’nin hazır olması daha önemli

  Gizli oturumu merak etmişler

  Ralston Ankara’da

  Dışişleri: Rumlar adanın tamamını temsil etmiyor

  Bolu tüneli kara teslim

  Köy yolları kapandı

  Kar’a hazırlıksız yakalandılar

  Yağmur duâsı yapıldı, kar geldi

  TBB’den 301 için toplantı çağrısı

  Hayal ve Tuncel aynı cezaevinde

  Cezavevinde gerginlik

  Acaristanbul’da Danıştay kararı bekleniyor

  Baykal: Kıbrıs’ta iki devletli çözüm kaçınılmaz

  TBMM önünde “beyaz eylem”

  Eskişehir Valisi: Vatandaşlara kapımız her zaman açık

  Taraklı’da yaşatılan güzel bir gelenek

  Dolmabahçe’nin güvenliği Bimsa’ya emanet

  El-Al, İstanbul uçuşlarını durduracak

  Yavuz Selim Camii yenileniyor

  Bilim adamları: Mars’ta hayat yok

  Windows Vista artık piyasada

  Engelli çocuklara spor eğitimi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004