Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclis, içki reklâmlarındaki boşluğu dolduracak

Televizyon ve radyoda yasak olan içki reklâmlarının yazılı basını kapsamaması mevzuat boşluğu olarak değerlendirilirken, Meclis bu açığı kapatmak için girişimde bulunacak. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “mevzuattaki boşluğu hukukî yönden nasıl doldurmak gerekiyorsa o yönde adım atılması gerekir. Değişiklik yapabiliriz” dedi.

Televizyon ve radyoda yasak olan içki reklâmlarının yazılı basını kapsamaması mevzuat boşluğu olarak değerlendirilirken, TBMM bu açığı kapatmak için girişimde bulunacak. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AKP Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “mevzuattaki boşluğu hukuki yönden nasıl doldurmak gerekiyorsa o yönde adım atılması gerekir. Değişiklik yapabiliriz” dedi.

Konuyu Yeni Asya’ya değerlendiren Cevdet Erdöl, Avrupa’nın alkolle mücadele ettiğini söyledi. Erdöl, şunları söyledi:

“Geçen ay Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Asamblesi’nin Kopenhag’taki toplantısına katıldık. Orada dikkatimi çeken bir şey oldu. Avrupalılar sigara yasağını bitirmiş. Artık alkolle mücadele etmeye başladılar. Onda da başarılı olacaklarını ümit ediyorum. Çünkü alkol toplumsal bir hastalık haline gelmiş. Avrupa’da bulaşıcı olmayan hastalıklar grubu içerisinde en önemli grup içinde yer alan sigara ve alkol ile ona bağlı hastalıklar ciddiyetle ele alınmış.”

NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPILACAK

Alkol reklamlarının yazılı basını kapsamamasının mevzuattaki boşluk olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği şeklinde soruyu cevaplayan Erdöl, “Mevzuatımızda eğer boşluklar varsa bizim de düzenlemeler yapmamız gerekir. Hukuki yönden nasıl boşluğu doldurmak gerekiyorsa o yönde adım atılması gerekir. Bunu inceletmem lazım. Değişiklik yapabiliriz. Gençliğimizin ve çocuklarımızın sağlığını korunması açısından ne yapılması gerekiyorsa el birliği ile yapmamız lâzım” dedi.

Kötü alışkanlıklarla ciddî bir şekilde mücadele ederek toplum sağlığını mutlaka korumak gerektiğine dikkat çeken Erdöl şöyle devam etti:

“Son zamanlarda Meclis Başkanlığına bağımlılık yapan maddelerin kısıtlanması, gençlerin ve çocukların temin etmesinin engellenmesine yönelik bir kanun teklifimiz de var. Bir bütün olarak bu olaylar ele alınmalı. Gençliğimize, çocuklarımıza, insanlarımıza zarar veren bu kötü alışkanlıklarla ciddi bir şekilde mücadele ederek toplum sağlığını mutlaka hastalıklardan korumak lâzım. Koruyucu hekimliğin temeli o zaten. Hasta olduktan sonra insanları tedavi etmektense çok daha ucuz bir şekilde yapılabilen hasta olmalarını engellemek süreci bu olmalı.”

MEVZUATTAKİ BOŞLUK

4250 sayılı Kanunun ve Yönetmeliğin 19. maddesine göre, her çeşit alkol ve alkollü içkinin, televizyon, kablolu yayın, radyo ve kamu yayın araçları ile reklâmının yapılması yasak. Aynı şekilde, Radyo ve Televizyon Yayınlarının Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin 21. maddesinin birinci fıkrasında da, radyo ve televizyon kuruluşlarının her türlü alkollü içki reklâmı yapmaları yasak. Ancak kanunun yazılı basını kapsamaması mevzuttaki boşluk olarak değerlendiriliyor.

Kemal BENEK / ANKARA

28.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Watson: Asker cepheyi bekler

  Türkiye üyelik için kararlı

  Türkiye özgürlük sıralamasında yerinde saydı

  3 gazeteci daha 301’lik

  Meclis, içki reklâmlarındaki boşluğu dolduracak

  Polis: Seri cinayetlerde ihmalimiz yok

  Terörle Mücadele Kurulu toplandı

  Terörle Mücadele Özel Temsilcisi ataması yargıda

  Suçta ısrarlı öğrenci açık liseye alınsın

  Saatler bir saat geri alınıyor

  Erbakan’ın ev hapsi kararına onama talebi

  Büyükelçi İldem: Tarihimizden gocunmuyoruz

  AKP'li Fırat: Erken seçim sevdasından vazgeçin

  Yurt dışına öğrenci gönderilmesine durdurma

  Ramazan ayı bitti, hasta sayısı arttı

  Yılda 3 milyon çocuk ishalden ölüyor

  Geleceğimiz geçmişimizde

  Türkiye’de bin 830 civarında sakal-ı şerif bulunuyor

  Bu bulvarın adı ne?

  İnsan Hakları Okulu 5. yıla hazırlanıyor

  Adana sele teslim

  Kazakistan'daki kavga TBMM gündeminde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004