Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, İzmit ilçesinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarının denetimini sürdürüyor.
İzmit Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen denetimlerde, işyerlerinin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, imalat salonları ile un depolarının teknik ve hijyenik özellikleri ile çalışan personel, alet-ekipman temizlik ve hijyeni konusunda incelemeler yapıldı.
Titizlikle gerçekleştirilen denetimlerde işyerlerine bilgilendirmelerde bulunan Büyükşehir denetim ekipleri, işyeri sahiplerine fırınlarda uyulması gereken konuları aktardı. Un depolarında deponun kapasitesinden fazla un alımı yapılmamasını belirten denetim ekipleri, kapasiteyi aşacak şekilde yapılan depolamanın un deposunda yeterli havalandırmayı engelleyebileceği ve yan duvarlara yaslanmış un çuvallarının rutubetlenme riskini ortaya çıkarabileceğini belirtti.
TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON ÖNEMLİ
İşyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyonun önemine dikkat çeken denetim ekipleri, işyerlerinde yeterli düzeyde temizlenmeyen mikroorganizmaların üretilen gıdaya bulaştığını bu mikroorganizmaların genellikle zor ya da uzun zaman aralıklarıyla temizlenen vanalar, musluklar, kırık - çatlak fayans ve tezgahlar, elektrik düğmeleri, dolap ve kapı-pencere kolları ve benzeri yerlerde yerleşip çoğalma imkanı bulduğunu aktardı. Bu mikroorganizmaların buralardan el ile temas ya da doğrudan gıda maddesinin teması ile bulaşarak sağlık açısından risk oluşturabileceğini belirtti.
İHBAR VE ŞİKAYETLER İÇİN
Yetkililer, yapılan denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirtti. Tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere Alo Gıda 174 ya da Alo Zabıta 153 veya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.