"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Kayıp kaçak bedelinizi geri alıyoruz' diyenlere inanmayın!

25 Aralık 2014, Perşembe 08:46
MS veya Reklam yoluyla tüketicilere “Kayıp-kaçak bedelini geri alıyoruz” vaadinde bulunan bir takım firmalar, tüketicilerden para istiyor

Tüketici dernekleri, “Kayıp-kaçak bedelini geri alıyoruz” diye reklam yapan firmalara karşı uyarıyor.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir elektrik abonesinin faturadaki kayıp-kaçak bedelini dağıtım şirketinden istemesiyle başlayan adli süreçte, aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağına hükmetti.

Açılacak yeni davalar neticesi, dağıtım şirketlerinin abonelere milyarlarca lirayı bulan kayıp-kaçak bedeli ödemesi mevzubahis olabilir. Aboneler için ortaya çıkan bu fırsat kapısı, bir takım uyanık firmaları da harekete geçirdi. Tüketicilere kayıp-kaçak bedelinin geri alınacağına konusunda kısa ileti (SMS) ile erişen bir takım firmalar, yanlış vaatlerde bulunarak para istiyor. Tüketici dernekleri ise tüketicilerin bizzat gidip müracaat etmeleri gerektiğini veya avukat aracılığıyla bu işi yapmaları gerektiğini vurguluyor.

PARASIZ EVRAĞA PARA

Emsal niteliğini taşıyan karar neticesi, aboneler dağıtım şirketlerinden kayıp-kaçak bedelini tahsil edebilecek. Ancak bu vaziyet, haksız kazanç peşinde koşan dolandırıcıların da iştahını kabartıyor. SMS veya Reklam yoluyla tüketicilere “Kayıp-kaçak bedelini geri alıyoruz” vaadinde bulunan bir takım firmalar, tüketicilerden para istiyor, karşılığında da aslında bedavaya erişebilecekleri evrakları gönderiyor.

BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz,  abonelerin, kayıp-kaçak parasını alabilmek için Yargıtay’ın son kararını emsal gösterip dağıtım şirketi aleyhine dava açmaları gerektiğini vurgulayarak, şu ikazları yapıyor: “Son 20 gündür bir takım firmalar, internet üzerinden veya SMS yoluyla ‘Kayıp-kaçak bedellerini geri alıyoruz’ diye reklam yapıyorlar. Tüketicilerin kendilerine müracaat etmesini istiyor ve kargo bedeli karşılığında içi boş arzuhal gönderiyorlar. Gelen arzuhalleri tüketicinin yeniden kendisinin doldurup müracaat etmesi gerekiyor. Ayrı olarak gönderilen dilekçe krokileri zati internetten fiyatsız indirilebiliyor veyahut tüketici derneklerinden bedelsiz ele geçirilebiliyor. Parasız arzuhale 200-300 lira istiyorlar. Tüketici aldanmasın.”

Okunma Sayısı: 1061
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı