Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğünde yetiştirilen, diğer ırklara göre daha iri ve yağsız ete sahip Kangal Akkaraman koyununa talep fazlalaşınca damızlık üretimi geçen yıla göre yüzde 50 artırıldı.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ulaş Tarım İşletmesinde yetiştirilen, diğer ırklara göre yüzde 35-40 daha iri ve yağsız ete sahip, iri kuyruklu Kangal Akkaraman koyununa talep fazlalaşınca damızlık üretimi geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50 artırılarak, bin 500'e çıkarıldı.
Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğünde, saf ırkların bozulmadan gelecek nesillere ulaştırılmasının hedefiyle Kangal Akkaraman koyunları yetiştiriliyor. Modern ağıllarda doğal ortamda yetiştirilen Kangal Akkaraman koyunları, özellikle iri cüsseleriyle dikkati çekiyor.
Diğer ırklara göre, daha az yağlı ve lezzetli ete sahip olduğu belirtilen damızlık Kangal Akkaraman ırkına, son yıllarda talep gittikçe artıyor. Ulaş Tarım İşletmesi de artan talebe cevap verebilmek için bu yıl koç ve toklu üretiminde yüzde 50'ye yakın artış gerçekleştirdi.
Ulaş Tarım İşletmesi Müdür Yardımcısı Yıldıray Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmenin ortalama 11-12 bin koyuna yetecek ağıl kapasitesine sahip olduğunu belirtti.
İşletmede yetiştirdikleri Kangal Akkaraman ırkının çok yoğun talep gördüğünü dile getiren Çil, vatandaşlara daha fazla damızlık verebilmek için hem ikizlik oranını artırmaya hem de kuzulardaki koruyucu önlemleri üst düzeyde almaya gayret gösterdiklerini ifade etti.
AA