"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümlüler çiftçilik yapıp bütçelerine katkı sağlıyorlar

06 Haziran 2015, Cumartesi 12:49
Şanlıurfa'daki Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda önceki yıl açılan sebzecilik kursuna katılan hükümlüler, sebze ve meyve yetiştirerek hem cezalarını çekiyor hem de bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Akçakale-Şanlıurfa karayolu 10. kilometresinde yaklaşık 4 yıl önce önce faaliyete giren cezaevinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle, hükümlülerin tarımsal üretim konusunda kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla önceki yıl sebzecilik kursu açıldı.

Bu kapsamda cezaevinde ziraat mühendislerince verilen kursa katılan 15 hükümlü, 10 dönümlük alanda meyve-sebze üretimi, bakımı, ilaçlaması ve hasadı gibi konularında aldıkları eğitimin ardından ilk yıl karpuz ekerek üretime başladı. Geçen yıl ürün yelpazesini genişleten hükümlüler, bu yıl da patlıcan, biber, domates, salatalık, kabak, soğan ve mısır ekti.

Cezaevi bahçesinde ektikleri sebzelerin çapası, bakımı ve sulamasını türküler söyleyerek neşe içinde yapan hükümlüler, organik ürünlerine adeta gözleri gibi bakıyor.

Yakın zamanda hasadının yapılması planlanan sebze ve meyvelerin satışa sunulmasıyla birlikte elde edilecek gelirle hem cezaevi bütçesine hem de mahkumlara maddi destek sağlanması amaçlanıyor.

Mahkumlara kardan pay veriliyor

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer, 2011 yılında hizmete giren cezaevinde 400 mahkumun kaldığını söyledi.

Bunlardan bir bölümünün çeşitli kurslara katılarak meslek sahibi olduğunu belirten Yılmazer, sebzecilik kursuna katılan 15 mahkumun da cezaevine ait arazide çeşitli ürünler yetiştirdiğini dile getirdi.

Üretimi yapılan sebze ve meyvelerin toplandıktan sonra Şanlıurfa Adliyesi ile cezaevi kantininde satışa sunulacağını belirten Yılmazer, şöyle konuştu:

"Düzenlediğimiz kurslarla meslek sahibi olmayanları meslek sahibi yapmayı, olanlara ise mesleğini ilerletme imkanı sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca ürünlerin satışından elde edilen kârın bir kısmını da mahkumlara vererek, bütçelerine katkıda bulunuyoruz. Bunlardan ziyade mahkumların boş zamanlarını geçirmelerine yardımcı olmak, dış dünya ile bağlarını kuvvetlendirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz."

Cezaevi öğretmeni Mehmet Barış Demir de kurum olarak eğitimin insan ve toplum üzerindeki öneminin farkında olduklarını belirterek, kendilerine yüklenen sorumluluklar kapsamında mahkumların eğitimine büyük bir önem verdiklerini söyledi.

Eğitimin bitmeyen bir süreç olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Demir, cezaevine cezalarını çeken mahkumların eğitim durumu ve kalacakları süreyi göz önüne alarak onlara yönelik eğitim programları uyguladıklarını kaydetti.

AA

Okunma Sayısı: 1868
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı