"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolandırıcıları kendi silahıyla vuruyor

20 Ocak 2016, Çarşamba 12:18
Emniyet Genel Müdürlüğü, iletişim yoluyla dolandırıcılığı engelleyebilmek ve vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarmak amacıyla tüm iletişim kanallarını kullanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, iletişim yoluyla işlenen dolandırıcılık suçlarını engellemek ve vatandaşları bu konuda bilinçli hale getirmek amacıyla birçok çalışma yürütüyor.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Polis Akademisi Başkanlığınca 12-14 Ocak günleri arasında İstanbul'da, değişik üniversitelerden akademisyenler, yargı ve kolluk mensupları, konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve bu suçtan mağdur olmuş kişilerin katıldığı "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Çalıştayı" gerçekleştirildi. 

"İletişim yoluyla dolandırıcılık" suçunun etkin bir şekilde soruşturulması ve gerçek faillerin tespit edilebilmesi için, suçun "nitelikli dolandırıcılık" kapsamına alınması yönündeki kanun tasarısı taslağı da Adalet Bakanlığına sunuldu.

Suçtan elde edilen gelirlerin araştırılması, bulunması ve bu gelirlere el konulması için yürütülecek mali soruşturmaları yapmak amacıyla 81 ilde Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirlikleri kurulması çalışmaları tamamlandı.

Birçok kitle iletişim aracı ile vatandaşlar uyarıldı

"Kendisini polis, asker ve savcı gibi olarak tanıtarak bankaya para yatırmanızı veya söylenilen yere para, altın bırakmanızı isteyenlere inanmayın" şeklindeki SMS metni, tüm iletişim hattı abonelerine yılda 2 kez gönderildi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapılarak, 2014'te "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" konulu uyarı metninin ülkedeki tüm camilerde Kurban ve Ramazan bayramları ile bir cuma hutbesinde okutulması sağlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığı aracılığıyla elektrik ve doğalgaz faturalarına geçen yıl, 3 ayrı dönem halinde toplam 34 milyon aboneye ulaşılacak şekilde uyarı metinlerinin yazılması sağlandı. Bir internet alışveriş sitesinin 500 bin kullanıcısına, iletişim yoluyla dolandırıcılıkla ilgili mesaj ulaştırıldı.

TRT bünyesindeki 13 radyo kanalında bilgilendirici ses kaydı, 4 televizyon kanalında konuyla ilgili röportaj yayınlandı. Uyarı metni ve kamu spotu ise Devlet Demir Yolları bünyesindeki 23 tren garı ile 30 trende bulunan 159 ekranda, İstanbul ve İzmir'de arabalı vapurlarda ve yolcu vapurlarında, Ankara'da metro ve otobüslerde, Kocaeli'de belediye otobüslerinde, dijital ekranlarda yayınlanmaya başlandı.

Sosyal medya da kullanıldı

Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi Twitter ve Facebook sayfalarında yayınlanan kamu spotu 341 bin 393 kişiye ulaştı. Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığınca, bankalarda görev yapan güvenlik personeline yönelik 79 ilde 62 bin 840 personele eğitim verildi. Polis Radyosu'nda konu ile ilgili bilgilendirici ses kaydı, her saatte bir kez yayınlandı.

Emniyet, 13 milyon 477 bin 88 kişiyi bilgilendirdi

Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği talimatlar doğrultusunda 13 milyon 477 bin 88 kişi bilgilendirildi.

Yerel yayın yapan 88 televizyon kanalı, 253 radyo kanalı ve 675 yerel gazetede iletişim yoluyla dolandırıcılık suçuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. 

AA

Okunma Sayısı: 2031
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı