Can Kardeş Dergisi 349. sayısında, kapak dosyasında meyve ve sebzelerin önemine dikkat çekiyor.
Renklİ Düşünceler yazarı Demirhan Kadıoğlu, gıdaların yalnızca maddî ve bedenî ihtiyaçları getirmediğini, “şükre vasıta olan nimet” olarak düşünüldüğünde besinlerin ayrı bir mana ve değer kazandığını “Vücudun Nuru: Besinler” başlığıyla aktarıyor. Mehtap Y. Yükselten’de, “Beklenen kar, beklenmeyen hastalık” başlıklı hikâyesinde benzer bir konuya değinerek, kahramanımızın geçirdiği bir hastalık sonucu hangi sebzenin kendisine iyi geldiğini öğreniyor ve okurlarını bilgilendiriyor.
Sömestr’de kitap ayracınızı kendiniz hazırlayın
Can Kardeş’İn en akıllı sayfalarından olan Makas Eller sömestr tatilinizde pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir faaliyet hazırladı. Kitap ayracınızı kendiniz hazırlamak ister misiniz? Haydi, malzemelerinizi alın, işlemlere başlayın, ortaya çok eğlenceli bir çalışma çıkacak. Mikrofon Sende’de sokaktaki çocuklara “İyi bir arkadaş mısın?” diye sorduk. Birbirinden eğlenceli cevaplar, sizi yine güldürecek. Derginin en naif köşesi, şiir sayfamızda İnci Karaman “Düşümde Karlar”ı sizin için yazdı. Bu arada H. Sevde Yeni’den bir çağrı var. Posta Kutusu sayfası tekrar aktif hale getirildi. Dilediğiniz mektubu dergiye yazın, yayınlansın. Derginin en küçük yazarı Lemanur Yükselten, yaşıtlarına öfke karşısında ne yapılması gerektiğini yazısında anlatmış.
Vehip Usta çizgilerle aramızda
Usta Çizer Vehip Sinan’ın fırçasından Mıstık karakteri macerasına kaldığı yerden devam ediyor. Çizgilerini çok özlediğiniz Vehip Usta’yı derginin sayfalarında görmek bir ayrıcalık. Vız Vız Arı, Uçan Çocuk gibi dergi karakterleri maceralarına devam ediyor. Çizgilerle Kıssalar İkinci Dünya Savaşı esnasında yaşananlar çizgilere taşınıyor. Ahmet Çakıl’ın hazırladığı Mizah sayfası, okurken yüzünüzden tebessüm eksik kalmayacak. Usta Çizer Murat Sevinç’in çizgisinden Nasreddin Hoca yepyeni konusu ile dergide yerini aldı. Berfin Karakoyun’un oluşturduğu H2 Nur karakteri, yine bir deney peşinde! Yani, Can Kardeş bu ay da bilmece-bulmaca sayfalarıyla dopdolu. Daha fazlası için, Can Kardeş’i takip edin!
YA RAHİM VE KEDİVERSİTE!
“Dünya Kediler Günü” münasebetiyle, derginin yazarı İsmail Tezer Arif’in Dünyası köşesinde “Ya Rahim” konusunu işliyor. Kedilerin mırıltılarının aslında ne manaya geldiğini anlatan ilginç bir hikâye okuyacaksınız. “Ne haber” köşesi muhabiri Kübra Örnek, yaptığı özel bir haberle, Karabük Üniversitesi’nin yürüttüğü “Kediversite” adlı projenin detaylarını anlatıyor. Hayvan sevgisini üniversite koridorlarına taşıyan bu haberi kaçırmayın.
BİLİM-TEKNİK’TE ELEKTRİKLİ BALIK
BİLİm Teknik köşesinin yazarı Tuğba Karakurt, elektrikli balıkların gizemli dünyasını kaleme aldı. Elektrikli balıkların nasıl bir savunma mekanizması geliştirdiğini bu dosyada bulacaksınız. Merakla beklenen ve çocukların en gözde sayfası sayılan Hayvanlar Âlemi’nin bu ayki konuğu “Ördek Gagalı Ornitorenk!”Hem karada hem de suda yaşayabilen bu sevimli hayvanın ismi ve görüntüsünün dışında ilginç özellikleri sizi şaşırtacak.
İstanbul - Yeni Asya