"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'de kitap okuma oranı arttı

05 Kasım 2019, Salı 22:53
Türkiye’nin “Okuma Kültürü Haritası” açıklandı.

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Aslında Okuyoruz: Türkiye’nin Güncel Okuma Kültürü Araştırması” başlıklı panelde Türkiye’de okuma alışkanlıklarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’de kitap okuma oranının 2008’den 2019’a kadar yüzde 30’dan yüzde 42’ye yükseldiğini belirtti.

Okumaya ilgi konusunda karamsarlığın doğru olmadığını söyleyen Ağırdır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben kendi hesabıma hayattan ve ülkeden umutluyum. Kendi gözlemlerimize takılı kaldığımız için çoğu zaman bütünü gözümüzden kaçırıyoruz. Türkiye’de 2008’den bu yana elimizde sayılar var. Arzuladığımız hızda olmayabilir ama elimizdeki 11 yıllık bütün sayılarda her şey iyiye doğru gidiyor. Yavaş da olsa, hızlı da olsa. Burada da aynı şeyi görüyoruz 30’dan 42’ye artmış.”

Ağırdır ayrıca Batı Avrupa’da sosyal medyanın etkisiyle görselliğin ağırlık kazanması nedeniyle gençlerde kitap okuma azalırken, Türkiye’de tam tersinin gerçekleştiğini ifade etti.

Araştırmaya göre en çok okunan kitaplar, tarih kitapları. Bunda her kesimin kendi tarih anlayışını temize çıkarma çabasının etkili olduğu düşünülüyor.

Etiketler: Türkiye, kitap, okuma, oran
Okunma Sayısı: 6460
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı