"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş kendini güvende hissetmiyor

14 Ekim 2024, Pazartesi 17:00
Son zamanlarda Türkiye’de artan kadınlara yönelik şiddet olayları, suç kaydı bulunan çete üyelerinin sokaklarda serbestçe dolaşması ve polis memurlarına yönelik saldırılar, toplumda güvenlik kaygılarını artırmış durumda. Metropoll Araştırma’nın sahibi Prof. Dr. Özer Sencar, bu duruma dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Sencar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Seçmenlerin yarısından fazlası Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığını düşünüyor” ifadelerini kullandı. Sencar’ın paylaşımına eklediği ankete göre, halkın %58,5’i Türkiye’de güvenli bir ortamda yaşamadığını düşünüyor. Ankete katılanların yalnızca %39,1’i Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu belirtirken, %2,4’ü ise bu konuda fikri olmadığını dile getiriyor. Bu oran, Eylül 2023’e kıyasla güvenlik algısının önemli ölçüde azaldığını gösteriyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde güvenlik algısı %55,2 seviyesindeydi, ancak bu yıl büyük bir düşüş yaşandı.

Partilere göre dağılım dikkat çekti

Anket sonuçlarına siyasi parti bazında bakıldığında da ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. AKP seçmenlerinin %61’i Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğuna inanırken, bu oran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçmenlerinde sadece %17,7. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçmenlerinin ise %60,6'sı Türkiye’nin güvenli olduğunu düşünürken, İyi Parti seçmenlerinde bu oran %14’e kadar düşüyor. Bu veriler, toplumdaki güvenlik algısının siyasi eğilimlere göre değişiklik gösterdiğini açıkça ortaya koyuyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 204
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı