"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TANAP'ta önemli bir aşama kaydedildi

06 Şubat 2015, Cuma 10:34
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için önemli olan "inşaat koridor hattı" zamanından önce başarılı bir şekilde bitirildi.

Türkiye’nin dev enerji hamlesi olan TANAP projesi için hayati öneme sahip olan “inşaat koridor hattı” zamanından önce ve en başarılı rıza-ı alım oranıyla teslim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “TANAP akacak onlar bakacak” sözleriyle övdüğü projede çok önemli bir merhale daha aşıldı.

BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü’nün özverili çalışması ile Mart ayında teslim edilmesi gereken proje yaklaşık bir buçuk ay erken bitirildi. Üstelik projenin geçeceği güzergahlardaki kamulaştırmalar; Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız’ın talimatları gereğince uzlaşma metodu ile yapılınca projenin önü kolaylıkla açılmış oldu.

Projenin bu başarısının BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü’nün ciddiyetli ve disiplinli çalışmasına borçlu olduğu belirtiliyor.

Dev proje Azerbaycan Doğalgazını, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine taşıyacak.

TANAP projesini yürüten ekip 15 Mart 2015’te teslim edilmesi gereken inşaat koridor hattı 2 Şubat 2015 tarihinde teslim etmenin haklı gururunu yaşıyor.

Edinilen bilgiye göre “Projede inşaata başlanabilmesi için büyük bir önem arz eden kamulaştırılan arazilerin TANAP şirketine teslimi, bugüne dek yapılan en yüksek uzlaşma oranına sahip” denildi.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi, Türkiye ve Azerbaycan’ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri projelerin enerji alanındaki en önemli temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor.

26 Aralık 2011’de Mutabakat Zaptı’nın ve 26 Haziran 2012’de Hükümetlerarası Anlaşma ve eki Ev Sahibi Hükümet Anlaşmasının imzalandığı TANAP, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahası ve ilave kaynaklardan gerçekleştirilecek doğal gaz tedariği ile Türkiye ve Avrupa’nın doğal gaz arz güvenliği ve çeşitliliğine büyük katkı sağlayacak.

İŞTE DEV PROJENİN DETAYLARI

TANAP, Türkiye’nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz iletimi yapacak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak. Hattın Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacak.

TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışı 2018’de gerçekleşecek.Başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor. TANAP, Türkiye sınırları içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çap ve uzunluğa sahip doğal gaz boru hattı projesi olacak.

ERDOĞAN: TANAP AKACAK ONLAR BAKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TANAP projesine büyük önem verdiği biliniyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili konuşan Erdoğan, Avrupa Birliği’ne seslenerek, "Nabucco dediler, yapamadılar. TANAP akmaya başlayacak ama onlar bakmaya devam edecek. Bizimle olan her ülke kazanacak" diyerek projeden övgüyle bahsetmişti.

ERDOĞAN: TEMELİNİ MARTTA ATIYORUZ

Geçtiğimiz haftalarda 'Enerji Piyasaları Zirvesi'nde bu konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mart’ta temelini atacağız” dediği projenin en önemli safhası Şubat’ın hemen başında tamamlanmış oldu.

Erdoğan o toplantıda projeyle ilgili olarak şunları söylemişti: "Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı'nı yeniden işler hale getirdik. Güney gaz koridorunun temelini Bakü'de attık. Şimdi yeni projeleri hayata geçirme hazırlığındayız. TANAP projesinin temelini martta atıyoruz. 2018'de gaz akışını başlatmayı hedefliyoruz." 

Kaynak: memurhaber.com

Okunma Sayısı: 2519
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı