"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halka düşman bunlar

30 Temmuz 2024, Salı 01:34
MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK’İN VERGİ PAKETİ SÖZLERİ BÜYÜK BİR TEPKİ ÇEKTİ.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen vergi paketine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bakan Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamalara ekonomistlerden ve siyasilerden tepki geldi. Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, “Vatandaş: Büyük firmalar neden vergi vermiyor, neden onlardan vergi almıyorsunuz? Maliye Bakanı: Mecliste eller kalktı. Vergi paketi onaylandı. Size (vatandaşa) saldıracağım. Halka düşman bunlar” dedi. Ekonomist Serkan Özcan, “İktidarın bugüne kadar vergi adaleti konusundaki yetersizliğinin itiraf edildiği bir açıklama olmuş. Vergi sisteminin yarattığı adaletsizliği ve sosyal sorunları yıllardır dillendirmemize rağmen, bugüne dek güçlü tek bir adımın atılmamış olmasının izahı yok” ifadelerini kullandı. Ekonomist H. Bartu Soral ise “Sayın Şimşek. Şirketlerin vergi ödemediğinden haberiniz yokmuş, X’e düşünce haberiniz olmuş! Ancak Bakanlığınızın açıklaması yine doğru değil. Zira reform paketinde istisnaların kaldırılacağı yazıyor ama kaldırılmıyor. Buyrun taslağın nasıl kışa döndürüldüğü burada” dedi.

Ankara - Anka

 

Okunma Sayısı: 1687
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı