"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Güzel ahlak sahibi bir insandı"

12 Mayıs 2018, Cumartesi 17:09
Tarihçi, yazar ve felsefeci Özdemir, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Mehmet Niyazi vefat etti

Tarihçi, yazar ve felsefeci Mehmed Niyazi Özdemir, İstanbul'da toprağa verildi.

Özdemir için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Aile, burada taziyeleri kabul etti.

Cenaze, öğle vakti İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenazeye, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Özdemir'in ailesi, yakınları, sevenleri ve edebiyat dünyasının önemli isimleri katıldı.

"Güzel ahlak sahibi bir insandı"

Namazın ardından cemaatten helallik isteyen ve Özdemir için dua eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, "Mehmed Niyazi Özdemir, güzel ahlak sahibi bir insandı. İncitmeyen ve incinmemeye çalışan biriydi. İnşallah onun yerinde yeni Mehmed Niyaziler gönülleriyle, kelamlarıyla, kalemleriyle bu millete önder olmaya, bu milletin uyanışına vesile olmaya devam ederler." dedi.

Avukat Sahir Bafra, yaptığı açıklamada, "Niyazi Bey yakın arkadaşım, müvekkilim ve dostumdu. Harikulade bir insandı. Yüksek seviyeli, erdemli, az rastlanan, her bakımdan adam gibi adamdı, eksikliği doldurulamaz." diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Fayda ise vefat edinceye kadar konuşmaları ve yazdıklarıyla hem çevresine hem diğer insanlara yol gösteren biri olarak nitelendirdiği Özdemir'e ilişkin, "Allah deyince kalbi titreyen, milletin ve imanın muhabbeti için kalemini, sözünü hiç esirgemeden kullanmış, hamiyetli bir insandı. Aşk ve muhabbetini hiç eksik etmedi." ifadesini kullandı.

Mehmed Niyazi'nin, gençliğin yetişmesine çok hizmetlerinin olduğunu belirten eski milletvekillerinden Ali Ayağ, şunları kaydetti:

"Günümüz gençliğinin yetişmesinde çok hizmetleri olmuştur. 'Çanakkale Mahşeri' en önemli eseridir. Yemen'le ilgili yazdığı romanın da yayın hayatında önemli bir yeri vardır. 25-30 yıldır gençliğin yetişmesinde payı vardır. Hem eğitici hem yönlendirici yazılarıyla insanımıza tarihi sevdirdi."

Mehmed Niyazi kimdir?

1942 yılında Akyazı’da doğdu. İstanbul Haydarpaşa Lisesi’ni ve İ.Ü. Hukuk Fakültesi’ni bitirdi (1967). Uzun yıllar Almanya’da kaldıktan sonra 1988 yılında yurda döndü. Zaman ve Tercüman gazetelerinde günlük fıkralar yazdı. Mehmet Niyazi Türk kültür ve bilim hayatına hem hikâyeci, hem romancı olarak hem de fikir adamı olarak katkılar yaptı. Mehmed Niyazi ayrıca Ötüken Neşriyat’ın da kurucuları arasındaydı. Bir romancı olarak Mehmed Niyazi karakterlerini gerçek hayattan, hatıratlardan ya da arşiv kayıtlarından seçmiştir. Mehmed Niyazi’nin cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Marmara İlahiyat Camii’nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

AA

Okunma Sayısı: 2147
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı