"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Filistin’le ticaret nasıl bu kadar arttı?

08 Ekim 2024, Salı 17:00
Ticaret Bakanlığı’nın raporlarına göre; Türkiye’nin Filistin’le ihracatı 9 ayda 14 kat arttı. 2023’ün ilk 9 ayında 91 milyon 276 bin dolarlık ihracat yaptığımız Filistin’e bu senenin aynı döneminde 571 milyon 186 bin dolarlık ürün satılmış.

İhracat verilerine bakıldığında Filistin’e gönderilen çelik, çimento, demir, deri, elektrik ve elektronik, halı, hazır giyim, kimyevi madde, mücevher gibi malların işgal altındaki bir ülkede nasıl kullanıldığı akıllarda soru işareti bırakıyor. ‘Savaş tüm şiddetiyle devam ederken, bombalanan Filistin nasıl oluyor da bu kadar ticaretini artırabiliyor?’ sorusu yöneltildi. Türkiye’den yapıldığı söylenen ticarete ilişkin Filistin’de ithalat ve ihracat şirketi olan ismini Ebu Hızır olarak açıklayan bir iş insanı KARAR’a konuştu. Hızır, Türkiye’den Filistin varışlı gemilerin seyir halindeyken konteynerleri İsrail’e devrettiklerini söyledi.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı