"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ege ve Meriç’ten kaçışlar artacak

03 Temmuz 2024, Çarşamba 23:36
Suriyeli erişkin bir erkeğin Suriyeli küçük bir çocuğa istismarda bulunmasının ardından Kayseri’de başlayan sığınmacı karşıtı protesto gösterileri Gaziantep, Hatay ve Kilis gibi yoğun Suriyeli nüfusa sahip şehirlere de sıçradı.

VOA Türkçe’nin haberine göre gazeteci Ercüment Akdeniz, “Mülteci toplum çok sıkıştı, ne yapacağını bilmez durumda. Büyük çoğunluğu Avrupa’ya gitmek istiyor. Türkiye’yi artık ekonomik açıdan görmedikleri gibi artık daha yoğun biçimde geri gönderilme korkusu yaşamaya başladı. Şu anda 40 bin Suriyeli geri gönderme merkezlerinde. İkamet adreslerini terk ederek çalışmak için büyük kentlere giden göçmenler geri gönderiliyor. Çoğu atölyelerde hayalet gibi yaşıyor. Orada uyuyor, orada çalışıyorlar. Olaylar nedeniyle özellikle kadınlar ve çocuklar ‘bizi de gönderecekler’ korkusu içindeler. Geri Kabul Anlaşması yürürlükten kalkmalı, göç yükünü Avrupa ülkeleri paylaşmalı ve Birleşmiş Milletler devreye girmeli. Geri Kabul Anlaşması sonrası BM iltica ofislerini kapattı, sahayı bırakıp kaçtı. BM’nin sürece mutlaka dahil olması gerekiyor. Korkarım yaz aylarında Ege Denizi ve Meriç Nehri’nde hareketlenme olacak. Çok daha fazla sayıda Suriyeli kaçmaya çalışacak” dedi.

Haber Merkezi

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2235
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı