28 Nisan 2014, Pazartesi
27 Nisan 2007 tarihinde yayımlanan muhtıra üzerinden 7 yıl geçti. Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) adına Genelkurmay Başkanlığı’nın, cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla 27 Nisan 2007 tarihinde gece saat 23.20’de yaptığı lâiklikle ilgili açıklama, Türkiye kamuoyunda internet aracılığıyla verildiği için ‘e-muhtıra’ olarak nitelendirildi.
Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın “Ben kaleme aldım” dediği metinde Gül’ün adaylığı ve seçim süreci için “Son günlerde, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Bu durum, TSK tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki TSK bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur” ifadeleri kullanılmıştı.
Okunma Sayısı: 568
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.