"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman, İslam karşıtı istibdada da, İslam adına istibdada da karşıydı

24 Mart 2017, Cuma 23:59
Yazar Mustafa Akyol; Büyük İslam Alimi, Mütefekkiri ve Kur’an Müfessiri Bediüzzaman Said Nursî’yi vefatının 57. yıldönümü vesilesiyle Twitter hesabından bir açıklamada bulundu.

Akyol yaptığı açıklamada ''Bediüzzaman Said Nursi'nin erdemlerinden biri, İislam karşıtı istibdada da, İslam adına istibdada da karşı olmasıydı. Rrahmetle anıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Akyol'un büyük ilgi gören paylaşımı, “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” diyen ve hayatıyla bunu ispat ederek, bütün hayatı boyunca her türlü keyfi baskı ve zorbalıklarla mücadele ile geçen Bediüzzaman'ın ''...Zira, biliyoruz ki, “En büyük hile, hileleri terk etmektir.” Fakat, meşrû, hakikî meşrûtiyetin müsemmâsına ahd ü peyman ettiğimden ((söz verdiğimden)), istibdat ((baskı, zulüm)) ne şekilde olursa olsun, meşrûtiyet libası giysin ve ismini taksın, rast gelsem sille vuracağım.'' veciz sözlerini de hatırlattı.

Konuyla ilgili önemli makaleler:

Doğru İslam, hürriyet esaslı bir İslamdır

Yazar Mustafa Akyol: “Doğru İslamiyet hürriyet esaslı bir İslamiyettir. İstibdat esaslı değildir. Yani dini zorla, icbarla bir otoriterlik adına değil de hürriyet temelinde ikna ile nasihatle anlatan, özgürlük temelinde anlatan gelişen bir dindarlıktır.”

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/dogru-islam-hurriyet-esasli-bir-islamdir_397317

Hürriyetlerin zıddı olan 'İstibdat' nedir?

Bediüzzaman'ın “İstibdat ne şekilde olursa olsun, meşrûtiyet libası giysin ve ismini taksın, rast gelsem sille vuracağım” veciz ifadeleriyle tehlikelerine dikkat çekerek tarif ettiği 'istibdat' (baskı, dikatatörlük, despotluk) nedir?

Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin yüzyılı aşkın bir süre önce kaleme aldığı ve dönemin şartlarında demokrasinin, özgürlüklerin, toplumsal sorunlara nasıl çözüm üreteceğinin bugün de feyz alınabilecek bir örneği olan Münazarat adlı eserinde 'İstibdat nedir; meşrutiyet nedir?' sualine karşılık verdiği cevap oldukça önemlidir.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/hurriyetlerin-ziddi-olan-istibdat-nedir_366809

Din ve istibdat

​Bediüzzaman’a göre istibdat tahakkümdür, keyfi muameledir, kuvvete dayanarak iş yapmaktır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ibrahim-ersoylu/din-ve-istibdat_373218

Hürriyetsiz yaşayamayan adam

O, “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” diyen bir hürriyet aşığı idi. Fakat ömrü memleket zindanlarında, sürgünlerde sürekli tarassut altında geçmişti. Bütün menfi şartlara rağmen “Ben kaderin mahkûmuyum” diyerek müsbet hareket yolunu benimsemiş ve zindanları ‘Medrese-i Yusufiyye’ haline çevirmişti.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/huseyin-cetinsoy/hurriyetsiz-yasayamayan-adam_427179

İstibdat meşrûtiyet libası giyse sille vuracağım

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/istibdat-mesrutiyet-libasi-giyse-sille-vuracagim_363400

Bediüzzaman, 'şahsiyeti' ile 'siyasetini' ayırdığı Abdülhamid'e neler söylemişti?

Olduğu gibi Sultan Abdülhamid

Tam 33 yıl (1876-1909) müddetle padişahlık yapan Sultan II. Abdülhamid, 10 Şubat 1918'de, ikamet etmekte olduğu Beylerbeyi Sarayı’nda son nefesini vererek Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Yazının hemen başında, bu “Son kudretli padişah” ile ilgili önemli bazı tevâfukları nazara vererek, konuya öyle devam edelim.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/m-latif-salihoglu/oldugu-gibi-sultan-abdulhamid_423438

Bediüzzaman, 'şahsiyeti' ile 'siyasetini' ayırdığı Abdülhamid'e neler söylemişti?

Tartışmalara konu olan önemli bir meseleyi ifrat ve tefritten uzak olarak vasat bir yaklaşımla ele alarak, Büyük İslam Alimi Bediüzzaman'ın 'şahsiyeti' ile 'siyasetini' ayırarak değerlendirdiği, 'Veli Padişah' dediği ama aynı zamanda bazı uygulamalarını eleştirdiği, Abdülhamid Han arasındaki dialog ve karşılıklı bakış açılarını doğru bir yaklaşımla ele almaya, doğru ve hakperest bir şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/kultur-sanat/bediuzzaman-sahsiyeti-ile-siyasetini-ayirdigi-abdulhamid-e-neler-soylemisti_409857

Siyaset tabiplerinin rehberi: Münâzarât

Münâzarât Risalesi, Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin telif ettiği Risale-i Nur Külliyatının bağrından çıkan mümtaz bir eserdir.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ahmet-demirdogmez/siyaset-tabiplerinin-rehberi-munazarat_422327

Bediüzzaman’a ve Risale-i Nur’a yöneltilen iftiralara bizzat Üstadın verdiği cevaplar bu kitapta.

Son günlerde Bediüzzaman’a ve Risale-i Nur’a yöneltilen asılsız suçlama ve iftiralara bizzat Üstadın verdiği cevaplar bu kitapta.

Okumak için tıklayınız:

Bediüzzaman Cevap Veriyor

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5859
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    24.3.2017 19:11:51

    Allah razı olsun.Aziz üstadımızın islam alemine ÜMİTVAR OLUNUZ müjdesi ancak ve ancak DOĞRU İSLAMI ÖĞRENİP İSTİKAMET İle olur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı