"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Çocuklarıma sarılmadan evden çıkmadım' demişti, artık evine dönemeyecek

29 Nisan 2018, Pazar 21:37
Anadolu Ajansı'nın zorlu meslekler ile ilgili yaptığı dosya haberi için kendisiyle de röportaj yaptığı İstanbul Fatih itfaiye gurubundan Taner Çebi, geçtiğimiz Cuma günü müdahale ettiği bir yangında yaralanmıştı. Yangında 4 kişinin hayatını kurtaran Çebi, kaldırıldığı hastanede verdiği hayata tutunma mücadelesine yenik düştü. Roportajında, "Çocuklarımı öpüp, onlara sarılmadan evden çıkmadım. Göreve her zaman eşimle vedalaşıp öyle çıkıyorum" ifadeleriyle izleyenleri gözyaşlarına boğan Çebi, bugün Fatih Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak. Taner Çebi'den geriye, eşi ile iki yavrusuna miras bıraktığı namusu ve evine götürdüğü helal lokmanın onuru kaldı.

Fatih'te 27 Nisan Cuma günü bir otelin sauna kısmında çıkan yangını söndürmeye giden Fatih itfaiye grubunda görevli 42 yaşındaki Taner Çebi, yangını söndürmek ve yaralıları tahliye etmek için canını ortaya koydu. Çebi saunada dumandan etkilenen 4 kişiyi dışarıya çıkararak kurtardı.Yangında yaralanan Çebi, kaldırıldığı hastanede iki gün süren hayatta kalma mücadelesinine yenik düştü. Taner Çebi için bugün İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'nda tören yapılacak. Cenazesi, Fatih Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı İtfaiye Şehitliği'ne defnedilecek. Şehit itfaiye eri Çebi, evli ve biri 5, diğeri 1,5 yaşında 2 çocuk babasıydı.

ANADOLU AJANSI KENDİSİYLE RÖPORTAJ YAPMIŞTI

Anadolu Ajansı ekibi, ilerleyen günlerde yayımlamayı planladığı "Zorlu Meslekler" başlıklı haber paketi kapsamında, 15 yıldır itfaiyecilik görevini sürdüren Taner Çebi ile de görüşmüştü.

Röportajda, itfaiyecilik mesleğinin zorluklarına değinen Çebi, mesleğe nasıl başladığını şu sözlerle anlatmıştı:

"İtfaiye ekiplerinin yangınlara nasıl müdahale ettiğine birkaç kez tanıklık ettim. O anda merak saldım ve itfaiyeci olmak için hemen başvurdum. Başvurum kabul edildi. 15 yıldan bu yana bu meslekteyim. İtfaiyecilik kutsal bir meslek. İnsanların en zor anlarında onların yanındasınız. İnsanlar olay sırasında kaçarken, siz tam tersine olayların içine giriyorsunuz. Heyecanlı bir meslek."

'İLK ZAMANLAR AİLEME SÖYLEMEDİM'

Çebi, itfaiyecilik mesleğine spor eğitmeni olarak başladığını daha sonra her olayda görev aldığını belirterek, kendisinin hayatından endişe ettikleri için ailesinden bu durumu sakladığını şu sözlerle dile getirmişti:

"Ailem, burada ilk etapta sadece eğitmen olduğumu ve olaylara gidip müdahale etmediğimi düşünüyordu. Çünkü işimin zor ve en önemlisi tehlikeli olduğunu biliyorlar. Bu nedenle, göreve başladığım ilk zamanlar olaylara gidip müdahalede bulunduğumu aileme söylemedim. Çocuklarımı öpüp, onlara sarılmadan evden çıkmadım. Göreve her zaman eşimle vedalaşıp öyle çıkıyorum." 

Taner Çebi, AA muhabirine, mesleği sırasında en çok etkilendiği olayları ve o an yaşadığı duyguları dile getirmişti. Taner Çebi, 23 Ekim 2011'de Van depremi, 13 Mayıs 2014'te Soma maden kazası, 18 Mayıs 2014'te Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketi, 25 Nisan 2015'te Nepal depremi gibi büyük olaylar ve doğal afetlerde yardım çalışmalarına katılmıştı.

Etiketler: Taner Çebi,
Okunma Sayısı: 3619
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı