"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni asgari ücret tartışması

23 Ekim 2024, Çarşamba 23:35
Milyonlarca işçiyi ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesinde ‘’hedef enflasyona göre mi yoksa yıl sonu enflasyonuna göre mi artış’’ yapılacağı tartışılıyor.

Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Erinç Yeldan, ‘’Asgari ücret bir pazarlık ve siyasi politik tartışmalara açık bir konu değil. Asgari ücretin hedeflenen enflasyona göre belirlenmesi, geçmiş enflasyon kayıplarının sineye çekilmesi anlamına gelecektir. Tanıma aykırıdır. Emeğe saygılı bir politika değildir’’ ifadelerini kullanırken, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Han Gür, ‘’ Enflasyonda TÜİK esas alınıyor. Ama TÜİK ne kadar güvenilir? Orası tartışılır. Enflasyonu ölçemiyoruz. Yüksek ve belirsiz. Yıl içerisinde bir kere maaş artışı ile hesaplanan asgari ücretler, planlanmış ülkelerin işini bozuyor. Yüksek ve belirsiz enflasyon ekonomilerinde bir kereden zam hesaplamak yanlış bir şey’’ dedi.

Ankara - Anka

 

Okunma Sayısı: 167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı