"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de sanayi, mühendis bulamıyor

24 Ağustos 2016, Çarşamba
Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’deki sanayi şirketlerinin yüzde 54’ü aradıkları nitelikte mühendis bulmakta zorlanıyor.

Dünyanın önde gelen insan yönetimi ve organizasyonel danışmanlık firması Korn Ferry Hay Group’un yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’deki sanayi şirketlerinin yüzde 54’ü aradıkları nitelikte mühendis bulmakta zorlanıyor. Şirketler, yatırım yaptıkları ve geliştirdikleri yetkin mühendis işgücünü, rakipleri tarafından sunulan daha iyi bir iş fırsatı, daha iyi ücret paketi veya kariyer imkânı karşısında kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor. Korn Ferry Hay Group’un Haziran ayında gerçekleştirdiği Türkiye özelindeki araştırma, sanayi şirketlerinin aradığı yetkinlikte mühendis bulmakta zorlandığını ortaya koyuyor. Şirketlerin aradığı mühendisi bulduğunda da kolay kaybetme riski yaşadığına dikkat çeken araştırmada, işgücünü elde tutmayı başaran şirketlerin kişisel gelişim imkânları ve yan haklar ile avantaj sağladıklarını gösteriyor.

İstihdam olmasında kritik rol oynuyor

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Korn Ferry Hay Group Genel Müdürü Gökhan Toğrul, “Ülkemizde sanayinin gelişimi, katma değerli üretimin ve ihracatın artmasında, ülke ekonomisinin ivmelenmesinde ve yeni istihdam oluşturmasında kritik bir rol oynuyor” dedi. Toğrul, “Bu nedenle mühendis işgücünün yetersiz olduğu alanların belirlenmesi, geliştirilmesi, şirketlerin yetkin mühendis işgücünü kaybetmemesi için doğru adımlar atması büyük önem taşıyor. Araştırmamıza katılan şirketlerin çoğunun kısa vadeli teşvikler, kariyer yönetimi ve esnek yan hak uygulamalarının iyileştirilmesine odaklanmayı planlamasının bu anlamda olumlu bir sonuç oluşturacağına inanıyorum.” ifadesini kullandı. 

İnovasyon Merkezleri’nde görev almalı

Sanayi 4.0 ile oluşan potansiyelin de mühendislerin gelişimi için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirten Gökhan Toğrul, “Üniversitelerin mühendisler için teknik formasyonu sağlamaktaki katkısı yadsınamaz” dedi ve şöyle devam etti: “Ancak mühendis yetenek havuzunu değerlendiren araştırma katılımcıları, pratik bilgi ile iletişim ve liderlik becerileri gibi teknik olmayan konularda istenen kalitede aday bulmakta zorlandıklarını ifade ediyorlar. Bu yüzden mühendislerin farklı pratik becerilere sahip olması için özellikle şirketlerin Ar-Ge ve İnovasyon Merkezleri’nde görev alarak yetişmesi büyük önem taşıyor.” 

DHA

Okunma Sayısı: 1568
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı