Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Kars’ta, et fiyatlarının artması vatandaşları su ürünlerine yöneltti.
Kırmızı etin kilosunun 32 liradan satılmaya başlaması nedeniyle balık tüketiminde artış görüldü.
Kars'ta kültür alabalığı üreten Medeni Erol, yaptığı açıklamada, kırmızı etteki fiyat artışı sayesinde işlerinin düzeldiğini söyledi.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanların, balığa olan ilgisinin her geçen gün arttığını vurgulayan Erol, "Ramazan ayı öncesinde kırmızı et fiyatlarının yükselmesi balık satışlarını artırdı. Ete yapılan zam, vatandaşı olumsuz etkiledi. Bu nedenle iftar sofraları balık ağırlıklı olmaya başladı. Kırmızı etin boşluğunu balık dolduruyor" dedi.
Ürettikleri kültür alabalıklarının, tabiat ortamında yetiştiği için çok lezzetli olduğunu dile getiren Erol, "Boyları 25-30 santimetreyi bulan ve yaklaşık 300 gram ağırlığındaki balığın tanesini 3 liradan satıyoruz. Günlük ortalama 400-500 balık satışı oluyor. İnşallah ramazandan sonrada bu şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.
Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök de alabalığın kırmızı ete alternatif olduğunu kaydetti.
AA