"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden büyük atılım

29 Temmuz 2012, Pazar
İSTANBUL Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), İTO üyelerine yüzde 15 indirim yapacak. İTO üyesi her türdeki şirket sahibinin, ortağının, eşinin, çocuklarının yararlanabileceği indirim 2012- 2013 eğitim döneminde başlayacak.
İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, bu indirimi İTO’nun üyelerine vefa hizmetlerinden biri olarak değerlendirdi. Erken, İTO’nun, İTİCÜ’nün arkasındaki en büyük güç olduğuna dikkat çekerek “Üniversitemizin gelişmesine bu kadar katkısı olan İTO’nun, üyelerine bir jestidir bu indirim” şeklinde konuştu. Erken, şu açıklamaları yaptı: İTO ile İTİCÜ, geçen hafta 7 maddelik bir protokole imza attı. İndirim konusu bu protokolün en göze çarpan maddelerinden birisi. Protokol ve indirim İTO üyeleri ile İTİCU arasındaki birlikteliği ve bütünlüğü daha da kuvvetlendirecek. 400 bin İTO üyesinin okulu olacağız. İmzaladığımız protokolle beraber İTO üyeleri artık üniversitelerini daha dikkatli inceleyecek, daha fazla sahip çıkacaklar okullarına. İş dünyası ile daha iç içe olacağız. Bir faaliyet belgesi ile başvurmasını isteyeceğiz İTO üyesinden. Faaliyet belgesini getiren kişi şirketin sahibi, ortağı olduğunu ya da onlardan birinin eşi, çocuğu olduğunu belgelediğinde yüzde 15 indirim yapacağız. İki burs ya da iki indirim aynı öğrencide çakışırsa, en yüksek olanı uygulayacağız. Burslar ve indirimlerle ilgili burs yönetmeliğimizde düzenlemeler yapıyoruz.
 
EN DÜŞÜK FİYATLI ÜNİVERSİTEYİZ
İTİCÜ, en çok tercih edilen 5. vakıf üniversitesi olmasına karşın fiyatını mümkün olduğunda en düşük düzeyde tutuyoruz. Üniversitesinin yıllık eğitim ücreti 15 bin lira. Meslek yüksek okulunda da 9 bin lira.

Her meslek komitesinin 1 öğretim üyesi olacak

ÜNİVERSİTE İş dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi, üniversite bünyesinde yer alacak ve İTO’dan destek alarak çalışacak. Hem İTİCÜ hem İTO nezdinde bir yapılanma oluşturacağız. Üniversitemizin bütün hocaları İTO ile işbirliği içinde olacaklar. Komiteler de o hocalar üzerinden İTİCÜ ile irtibata geçecekler. Komiteler toplantılara hocalarımızı davet edecekler. İş dünyasından gelen talep akademik bir dile çevrilecek. Üniversitemizin de iş dünyasından staj, iş, işyerinde ders gibi bazı istekleri olacak. Bu merkez, iş dünyası ile üniversite arasındaki projelerin tasarım safhasından gerçek hale geçmesini sağlayacak.

Staj imkânları da artacak

İŞ dünyası ile üniversite birlikteliği öğrencilerimizin staj imkânlarını da artıracak. Stajyer çocuklarımız esasında reel sektörün kendisi için de yetiştirdiği elemanlardır. Kendi sektörümüzde, iş alemimizde daha sonra beraber çalışacağımız gencimizi üniversite ile birlikte eğitiyoruz staj esnasında. Bu gerçeğin iş dünyası tarafından daha sağlıklı algılanmasını ve benimsenmesini sağlamak için çalışıyoruz.

Öğrencilerimizi deniz yoluyla taşıyacağız

İTÜCÜ, Türkiye’de ilk kez öğrencilerini deniz yolu ile taşıyacak bir üniversite olmaya hazırlanıyor. Sütlüce Kampusu-Eminönü- Üsküdar arası denizyolu ile öğrencilerimizi taşıyacağız. Sabah ve akşam saatlerinde Sütlüce-Eminönü-Üsküdar arasında karşılıklı seferler olacak. Gündüz de Eminönü-Sütlüce arasında ring seferleri olacak.

Türkiye’nin ilk Uygulamalı Bilimler Fakültesi

İTİCÜ, Türkiye’de ilk kez Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni kurdu. Basım Yayın Üretim Teknolojileri Bölümü, Uluslararası Lojistik Bölümü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü adı altında üç bölüm bu yıl faaliyete geçiyor. Öğrencilerin hem teorik eğitim hem de ilgili meslek dalında pratik eğitim alacakları bölüm işyerinde uygulamalı eğitimin avantajını yaşatacak.

Türkiye’nin ilk ve tek mücevher mühendisliği

KOMİTELER ‘bize okul’ lazım diyor. Akademisyenler onların isteklerini akademik dile dökmek için yol arkadaşı oluyorlar. Sorular soruyorlar. Hangi elemanlara ihtiyacınız var? Hangi özellikler lâzım? Kaç yıllık bir eğitim lâzım? Sertifikalı bir eğitim yeter mi? Yoksa fakülte mi olmalı? Bu ve benzeri sorularla ihtiyaçlar belirleniyor.

MÜCEVHERAT DÖNÜM NOKTASI OLDU
Meselâ Türkiye’nin ilk mücevherat mühendisliği bölümünü kurduk. Yaklaşık bir yıl boyunca iş dünyasının temsilcileri ile akademisyenler sık sık bir araya geldi ve sonunda sektörün bir mühendislik bölümüne ihtiyacı olduğuna karar verildi.

YEMEKÇİLERE ÜÇ ÇEŞİT OKUL LÂZIM
İTO Komiteleri ile sektörlerin istedikleri okullar için görüşmelerimiz sürüyor. Meselâ markalı lokantalar ve markalı yemek firmalarının temsilcileri ile de İTİCÜ’nün buluşmaları var. Yaptığımız görüşmelerde yemek sektörünün en az iki çeşit eğitim kurumu ihtiyacının olduğunu tesbit ettik.

TEKSTİL, KİMYA, GÖZLÜK, EMLAK OKULU YOLDA
Tekstil fakültesi için komite temsilcileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Yaklaşık bir yıldır yapılan toplantılar netleşmek üzere. Optisyenlik Meslek Yüksek okulu için bu yıl çalışmalarımızı başlatıyoruz. Kimyacıların ve emlakçıların okul istekleri de önümüzdeki öğrenim döneminde netleşecek.

Okunma Sayısı: 1440
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı