"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekliden akademisyene artık herkes asgari ücretli

13 Ağustos 2024, Salı 02:19
Türk-Alman Üniversitesi’nden İktisatçı Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu’nun yaptığı araştırma Türkiye’deki maaşlar hızla asgari ücrete yaklaştığını ve bu durumun gelir dağılımında ciddi sorunlara yol açtığını ortaya koydu.

Araştırmada, emeklilerden kamu çalışanlarına kadar geniş bir kesimin maaşlarının asgari ücretin ve milli gelirin altında kaldığı vurgulanırken, daha adil bir gelir dağılımı için “çoklu asgari ücret sistemi” gibi reformlara ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Araştırmaya göre, maaşlar özellikle son yıllarda artan enflasyon nedeniyle asgari ücrete yaklaşmış durumda. Bu durum, diğer maaş gruplarının uyumsuzluğuna yol açarak geniş bir kesimde reel gelir kaybına ve maddi zorluklara neden oldu. Prof. Dr. Kibritçioğlu’nun çalışması, kamu çalışanları, akademisyenler, imalat sanayi işçileri ve SGK emeklileri gibi çeşitli gelir gruplarının maaşlarının asgari ücret ve milli gelirin altında kaldığını ortaya koyuyor.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1095
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı