"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aliağa'ya lojistik merkez üssü kurulacak

26 Mart 2015, Perşembe 13:39
Aliağa Ticaret Odası (ALTO), İzmir'in bu sanayi ilçesinin daha da gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmak için lojistik merkez kurulmasına ilişkin ön çalışmalarına devam ediyor.

ALTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, bu kapsamda Ankara Lojistik Üssü'nü ziyaret etti. Kazan ilçesinde, 700 dönüm alanda kurulu tesis hakkında Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, Başkan Yardımcısı Hakan Bezgin ve Genel Koordinatör Metin Perk’ten bilgi aldılar.

Burasının, Avrupa standartlarında hedeflenen ve gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk uluslararası taşımacılık üssü olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz, “Ankara Lojistik Üssü, 45 uluslararası nakliye firmasıyla 2004 yılında biraraya gelerek oluşturduğumuz bir projeyken günümüzde 60 ortağıyla şehir lojistiğindeki uygulamaların iyi bir örneği olan, içerisindeki gümrük idari birimleri, modern depo ve antrepo alanları, tamir bakım servisleri, arıtma sistemleri ve kurduğu yurtiçi lojistik çatısıyla da sektörde örnek bir yapı haline geldi.” dedi. Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarının bulunduğu önemli bir sanayi ve ticaret şehri olan Aliağa’nın da ulaşım ağlarının odağında bulunan doğal bir lojistik üs olduğunu ifade eden Gündüz, böyle bir yerin bu potansiyelini planlı ve iyi yönetebilmesi için lojistik üsse ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Ankara Lojistik Üssü’nün, Türk girişimcisinin neler başarabileceğinin örneği olduğunu belirten ALTO Başkanı Adnan Saka ise yüksek organizasyon yapısıyla, ortaklarına sunduğu hizmet kalitesiyle, ulaşım ağındaki stratejik konumuyla, modern depo yapıları, sosyal tesisleri ve profesyonel yönetimiyle sektörde model teşkil ettiğini söyledi. Lojistik hareketlerin hızlı, planlı, uygun maliyetle ve en az taşıma akışıyla yapılmasının bu üslerin önemini ortaya koyduğunu kaydeden Saka, “Aliağa’nın coğrafi konumunun her türlü ulaşım modlarına uygun bir noktada olması sebebiyle bu durumun avantaja dönüştürülerek lojistik üs kurulması, hem bölgenin hem de ülkenin kazanç elde etmesini sağlayacaktır.” dedi. Aliağa’nın sanayi, üretim, liman ve iskeleleriyle lojistik merkez olma yolunda doğal bir yapıya sahip olduğunu belirten Saka, “Aliağa limanlarına yılda 5 bin gemi geliyor. Yıllık 42 milyon ton yük elleçleniyor ve 22 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmi bölgemizde gerçekleşiyor. Petkim Limanı ve Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın da devreye girmesiyle bölge, doğal olarak lojistik bir üs konumunda olacaktır. İzmir’e yapılacak olan lojistik üssün Aliağa dışında bir yere yapılması halinde, yatırımcı ve birçok kesim için bu durum fizibl olmayacak. Maliyetlerin azaltılabilmesi, zamandan tasarruf ve bu yük hareketlerinin verimli gerçekleşebilmesi için İzmir’e yapılacak lojistik üssün Aliağa bölgesinde olması, ülkemiz ve yatırımcılar açısından daha faydalı olacaktır.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1709
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı