Hız Yayınları’nın kurucularından Bülent Bahadır, “Kesinlikle panik yapmaya ve strese girmeye gerek yok. TEOG sınavı zor bir sınav değil, ama kesinlikle dikkat gerektiren bir sınav” dedi.
Bu yıl 26 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan TEOG 2 sınavının 1. oturumuna sabah saat 09.00’da Türkçe ile başlanacak ve ardından saat 10:10’da Matematik ve 11:20’de Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi sınavı ile bitecek. 2. Gün yani 27 Nisan 2017’de de yine aynı saatlerde sırasıyla Fen Bilimleri, T. C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavları uygulanacak. Sınav tarihinin yaklaşmasının öğrencilerdeki sınav stresinin de artmasına sebep olduğunu söyleyen Hız Yayınları’nın kurucularından Bülent Bahadır, “Kesinlikle panik yapmaya ve strese girmeye gerek yok. TEOG sınavı zor bir sınav değil, ama kesinlikle dikkat gerektiren bir sınav. Bu saatten sonra öğrencilerin yapması gereken en önemli şey bol bol deneme sınavı çözmek ve yaptıkları hataları mutlaka öğretmenlerine sorarak, doğruyu öğrenmek. Sonuçta TEOG kazanım odaklı bir sınav ve öğrencilerin edinemedikleri kazanımları tesbit edip, bunları öğrenmeleri çok çok önemli. O yüzden eksiğiniz olduğunu düşünüyorsanız son güne kadar çalışmaya devam edin” diye konuştu.
NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
TEOG 2 sınavına girecek öğrencilere sınav esnasında da dikkat etmeleri gereken noktalar olduğunu söyleyen Bülent Bahadır, bunları maddeler halinde şöyle sıraladı.
-Sınav sırasında heyecanlanırsanız 1 dk ara vererek nefes egzersizi yapın. Sakin, derin ve yavaş nefes alıp vermek sizi rahatlatacaktır.
-Her dersin ayrı bir sınav olduğunu unutmayın. Zorluk dereceleri birbirinden farklı olabilir. Sakin olun ve panik yapmayın.
-Sınav aralarında arkadaşlarınızla mümkün olduğunca sınav soruları üzerine konuşmayın.
-Sınavda soruları dikkatli okumak ve istenen bilgiyi anlamak çok önemlidir. Sizden isteneni anlamadan sorunun çözmüne kesinlikle geçmeyin.
-Cevabını bilmediğiniz sorularda fikir yürütmekte zorlanıyorsanız, hangi şıkların olamayacağından hareketle eleme yapın.
-Olumsuz kelimelerin altını mutlaka çizin.
-Sorunun çözümü uzun sürdüyse doğru bulduğunuz cevabı işaretlemeden mutlaka sorunun kökünü tekrar okuyup istenen bilgiye göre doğru şıkkı işaretleyin.
-Sınavda turlama tekniğini kullanın. Yapamadığınız soruları yanına bir işaret koyarak sona bırakın ve kalan zamanınızda yapamadığınız sorulara odaklanın.
YANLIŞ CEVAPLAR DOĞRULARI ETKİLEMEYECEK
Bütün sınavlar 40 dk sürecek ve sınavlar arasında 30 dk dinlenme zamanı olacak. Sınav yapılan okullarda sınav günü ders yapılmayacak. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört tür kitapçık verilecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacaktır. Ayrıca sınava giremeyen ve mazereti okul müdürlüğünce uygun görülen öğrenciler için mazeret sınavı 20-21 Mayıs 2017 tarihlerinde Bakanlıkça belirlenen merkezlerde yapılacaktır.
İstanbul - Yeni Asya