"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"İsmimizin sonuna emin kelimesini koymalıyız"

03 Nisan 2018, Salı 21:00
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Eğer bizler, elimizden ve dilimizden herkes emin olsun gayreti içerisinde hareket edersek ve kendimizi öyle yetiştirirsek bizim yürüyüşümüz bile İslam'a davet olur." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Değerler Eğitimi Programı" kapsamında, Almanya ve İsviçre'den gelen öğrencileri Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda kabul etti.

***

Tıklayınız:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş'ın açıklamaları Bediüzzaman'ı hatırlattı

***

Erbaş, gençlerin ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, Müslüman'ın ne demek olduğunun çok iyi öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

Müslüman'ın, iman esaslarını kabul eden kişi olduğunu anımsatan Erbaş, "Müslim, teslim olan, teslimiyet gösteren, Allah'ın emirlerini yerine getirmeye, nehiylerinden de uzak kalmaya teslim olan insan, teslimiyet gösteren, söz veren insan demektir. Bu tanım, zihninizin bir köşesinde her zaman olsun çünkü bu sizi koruyacak. Ömrünüz boyunca Müslüman kavramının gereğini yapmaya gayret ediyor olmanız, sizi hep koruyacak." değerlendirmesinde bulundu.

"İsmimizin sonuna emin kelimesini koymalıyız"

Peygamberimiz Hazreti Peygamber'in -Aleyhissalatu Vesselam- "Müslüman, elinden ve dilinden herkesin emin olduğu kimsedir" hadisine işaret eden Erbaş, şöyle konuştu:

"Eğer bizler, elimizden ve dilimizden herkes emin olsun gayreti içerisinde hareket edersek ve kendimizi öyle yetiştirirsek bizim yürüyüşümüz bile İslam'a davet olur. Emin kelimesi bize Peygamber Efendimizi hatırlatıyor. Mekke'deki müşrikler bile 'Emin' ismini vermişler Peygamberimize. Neden biliyor musunuz? Elinden ve dilinden bütün insanlar emin olduğu için. İsmimiz ne olursa olsun sonuna bir emin kelimesini koymamız gerekiyor. Eğer biz buna dikkat edersek yaşadığımız yerlerde komşularınız, 'İşte insan böyle olur, ben de onun gibi olayım' diyecekler. Sizin hal ve hareketleriniz, davranışlarınız kendinizi anlatmaya yetecek."

Peygamber Eefendimiz Hazreti Peygamber'in, Mekke'den Yesrib'e hicret etmesinin ardından bölgeyi medeniyetin ilkelerinin yaşandığı bir yer haline getirdiğini ve adını "Medine" olarak değiştirdiğini kaydeden Erbaş, İslam medeniyetinin ilim, irfan, bilgi ve hikmetle dolu olduğunu, bu medeniyetin zenginliklerinden istifade edilmesinin gerektiğini vurguladı.

Erbaş, programın öğrenciler için hem değerlerin öğrenilmesi hem de İslam medeniyetinin tanınması noktasında verimli olması temennisinde bulundu.

Almanya ve İsviçre'den 125 öğrencinin katıldığı "Değerler Eğitimi Programı" kapsamında, Konya, Bilecik, Bursa ve İstanbul gezileri yapılacak. Program 7 Nisan'da sona erecek.

AA

Okunma Sayısı: 1917
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • g@L!p

    4.4.2018 10:26:23

    "Emin" misin sayın Erbaş ?!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı