ABD'nin Teksas eyaletinde, Müslümanları hedef alan tasarı, Müslüman toplumun tepkisine neden oldu.
ABD'nin Teksas eyaletinde, 'ABD sınırları dışındaki ülkelerin kanunlarının Teksas mahkemelerinde kullanılamayacağını' öngören tasarıya Müslüman toplumu tepki gösterdi.
ABD'de Cumhuriyetçi oyların çoğunlukta olduğu Teksas eyaletinde meclise sunulan ve bugün "Yargı ve Sivil İçtihat Komitesi"nde oylanacak tasarı, Teksas'taki Müslüman toplumunun tepkisini çekti.
Cumhuriyetçi Partili Leff Leach tarafından hazırlanan ve "yabancı kanun ve düzenlemelerin Teksas'taki mahkemelerde kullanılmasına yasaklama" getirilmesini isteyen 562 sayılı kanun eyalet meclisindeki komitede kabul edilmesi halinde Meclis'te oylanacak.
Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Kuzey Teksas şube sorumlusu Alia Salem tasarıyı, Cumhuriyetçilerin "puan kazanmak" amacıyla sunduğu "siyasi bir karar" olarak yorumladı. Salem, tasarının hazırlanmasındaki temel amaçlardan birinin "Müslüman toplumunun haklarının kısıtlanarak marjinalize edilmesi" olduğunu söyledi.
Tasarı metninde herhangi bir dinin adının anılmamasına rağmen, yasa tasarısının Müslüman toplumu hedef aldığı kabul ediliyor. Özellikle de Teksas'taki aile ve iş konularındaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda İslam dinini esas alan çözümler sunan gönüllü oluşuma karşı bir karar olarak yorumlanıyor.
Öte yandan Teksas'taki Müslümanlar, ABD kanunlarının zaten yabancı kanunların Amerikan hukuk sisteminde kullanılmasına izin vermediğini ve bu yüzden tasarının "gereksiz" ve "İslamafobya'yı cesaretlendirmesi" dışında hiçbir fayda sağlamadığını ifade ettiler.
Tasarı, Teksas'ın Irving kentinde, Cumhuriyetçi Partili belediye başkanının desteğiyle eyaletten önce şehir meclisinde oylamaya sunulmuştu. 5 üyeden 4'ünün "evet" oyuyla kabul edilen tasarıya ilişkin Irving İslam Merkezi imamı Zia Sheikh, kararın "İslamafobya'yı cesaretlendireceği" düşüncesini dile getirmişti.