Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi, ülkesinin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Hadi, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Halid el-Yemani'nin yemin töreninde yaptığı konuşmada, "Ülkenin krizlerine çözüm bulacak tek yol, güney ve Sa'da bölgesi sorunlarına da gerçek anlamda çözüm getirmek. Bunun yanı sıra tüm siyasi tarafların katılımıyla gerçekleşen Ulusal Diyalog Konferansı'nda alınan kararların da uygulanması gerekiyor" dedi.
"Ulusal Diyalog Konferansı kararlarına bağlı kalınmadan ülkenin güneyi ile kuzeyinin eski haline dönmesinin mümkün olmadığını ve böylece Yemen'in bölünmeye giderek devlet kontrolünün ortadan kalkacağını" ifade eden Hadi, bu tür bir felaketin yaşanması halinde ise tüm bölgenin etkileneceğini öne sürdü.
Arap Uyanışı etkisinde 2011 yılında başlayan Yemen devrim hareketi, bir yıl süren kanlı ve sancılı sürecin ardından imzalanan uzlaşı planı ile 2 yıllık geçiş sürecine girmişti. 2012 Şubat ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ve kurulan Ulusal Geçiş Konseyi hükümeti ile geçiş sürecini başlatan Yemen, uzun ve sancılı bir ''diyalog'' süreci yaşadı. 18 Mart 2013’te Birleşmiş Milletler ve KİK’in girişimiyle başlayan Ulusal Diyalog Konferansı toplantıları ile siyasi parti temsilcilerinden oluşan 22 üyeli bir kurul oluşturulmuş ve 2 Şubat'ta ülkenin 6 federal bölgeye ayrılmasına karar vermişti.
Girişimi Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Umman’ın yanı sıra BM Güvenlik Konseyi daimi temsilcileri Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin destekliyor.