Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 6 bin 500'ü Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) iş birliği ile olmak üzere yaklaşık 13 bin hacı adayı, 24 Ağustos'tan itibaren Suudi Arabistan'a hareket edecek.
Avrupa'daki hacı adaylarından yaklaşık 7 bin 500'ü, Almanya'dan yola çıkacak.
Almanya'nın Köln kentindeki DİTİB Genel Merkezi'nde düzenlenen hac seminerinde konuşan DİTİB Genel Başkanı Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, müminin hayatındaki en önemli anlarından birinin hac ibadeti olduğunu söyledi.
Aşıkoğlu, gücü yeten, belli maddi varlığa ulaşan her Müslümanın mutlaka hac farizasını yerine getirmesinin, Allah'ın insan üzerindeki bir hakkı olduğunu ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit ise haccın sıradan bir turistik ziyaret olmadığını vurguladı.
Haccın nitelikli bir seyahat ve ziyaret olduğunu dile getiren Yiğit, "Biz hac ile tarihin derinliklerine gideriz. Hac böylesi bir ibadet, her taşında bir tarih olan, hatıra olan, iz olan bir ibadettir. Rabbim bizleri bu ibadeti gereği gibi değerlendiren müminlerden eylesin." dedi.
Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek de hac ibadetinin Allah'a teslimiyetin zirve yaptığı, insanın her türlü dünyevi bağlarından bilerek ve isteyerek hatta canından bile vazgeçerek çıktığı kutsal bir yolculuk olduğunu belirtti.
Dilek, bu farizayı yerine getirenlerin, haccın özelliği, fedakarlık ve adanmışlıklarından dolayı Allah tarafından tertemiz bir şekilde evlerine döndürüldüğünü sözlerine ekledi.
Seminer, emekli müftü Ahmet Durmuş tarafından salondaki hacı adaylarına organizasyon, intikal ve yerleşim konularında detaylı bilgiler verilmesiyle sona erdi.
AA