Almanya, vatandaşlardan gelen şikayetlerin ardından kadınları nasıl daha iyi koruyabileceğini tartışıyor.
Özellikle otobüs ve taksilerde kadınların korunması için haremlik - selamlık uygulaması gündeme getirildi.
OTOBÜSLERDE KADINLARA ÖZEL BÖLÜM
Regensburg Şehir Konseyi, belediye otobüslerinde “Kadınlara özel bölüm-Ladyzone” ayrılmasını tartışıyor.
Regensburg Şehir Konseyi’nin Hıristiyan Sosyal Vatandaşlar Partisi üyesi Christian Janele’nin gündeme getirdiği öneriye göre, kadınlara ayrılan özel bölümlere erkeklerin girmesi yasak olacak. Focus Online, kent konseyinin öneriyi değerlendireceğini yazdı.
KADIN TAKSİCİLER KADINLARI GÖTÜRSÜN
Janele ve partisi ayrıca “kadın taksisi” önerisini de gündeme getirdi. Buna göre, kadınların akşamları sadece kadın taksicilerin kullandığı taksilerle yolculuk yapmaları, kent idaresinin de taksi ücretine katkı payı vermesi öneriliyor. Haberde Heidelberg’de böyle bir projenin 1992 yılından beri uygulandığına dikkat çekiliyor.
Kadınlara pozitif ayrımcılık: Pembe metrobüs
Sadece kadınların binebileceği “pembe metrobüs” talebi zaman zaman gündeme geliyor, imza kampanyaları düzenleniyor ve İstanbul Belediyesi’ne bu konuyla ilgili çalışma yapmaları için talepler iletiyor.
Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından da dile getirilen bu talep, bazı kesimler tarafından eleştirilere maruz kalıyor. Ancak “pembe metrobüs”le neyin amaçlandığını incelersek, yalnız kadınlar için değil erkekler için de hayırlı olacağını görmüş oluruz sanırım.
PEMBE METROBÜS NEDEN BİR İHTİYAÇTIR?
http://www.yeniasya.com.tr/mucahit-cakir/kadinlara-pozitif-ayrimcilik-pembe-metrobus_325655
Çözüm bul, İstanbul!
Türkiye’yi idare edenlerin tavsiye ve teşviklerine uyarak büyük çoğunluk köyden şehre göç etti.
Yıllar süren bu plansız göç, neticede şehirleri de yaşanmaz hale getirdi. En sonunda hepimiz şehirlerdeki hayat şartlarından şikâyet etmeye başladık.
Şehir hayatındaki şikâyetlerin başında trafik yoğunluğu geliyor. Toplu taşıma ile de olsa, özel vasıtalarla da olsa bir yerden bir yere gitmek işkence halini almış. En büyük sıkıntı, en kalabalık şehir olan İstanbul’da yaşanıyor. Hadiseye idareciler penceresinden bakıldığında, “Bunca yol yaptık, otobüsleri yeniledik. Trafik normale dönmeliydi” diyebilirler. Ancak netice ortada: Özel ya da toplu vasıtalarla işe gidip gelmek insanları ‘iş’ten daha fazla yoruyor.
http://www.yeniasya.com.tr/faruk-cakir/cozum-bul-istanbul_375540
DHA