"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

NASA, güneşe en yakın mesafeden yeni keşifler yapacak

03 Ağustos 2018, Cuma 20:11
Avrupa'da sıcaklık rekor değerlere çıkarken, Amerikan Uzay Ajansı NASA'nın yeni uzay aracı, güneşe en yakın mesafeye yaklaşacak.

Parker Güneş Sondası (Parker Solar Probe), Güneş'e daha önce hiçbir insan yapımı aracın ulaşamadığı kadar yaklaşacak. Sonda, sistemimizin merkezindeki yıldızın 6 milyon km yakınına giderek, bin 377 derece sıcaklığa maruz kalacak.

Bu tehlikeli görev birçok yeni bilgi edinmek amacıyla yapılacak. Parker Güneş Sondası; güneş rüzgarı, güneş fırtınası ve koronal kütle atımları gibi olayların yaşandığı ve yıldızı çevreleyen gaz kitlesi olan güneş tacının içinden geçecek.

Hedef güneş olaylarını daha iyi öngörmek

Güneş sisteminde öğrenilebilecek çok şey var, çünkü güneşin etrafında yaşananlar bizleri dünya üzerinde doğrudan etkiliyor.

Etkilerin en belirgin örneklerinden biri kuzey ve güneyde görülen Kutup ışıkları. Bu göz alıcı olay, güneş rüzgarlarının üst atmosfere girdiği sırada ortaya çıkıyor.

Güneş yüzeyindeki olaylar uyduları da etkileyerek, bazı durumlarda kısa devre olmasına sebep olabiliyor.

NASA bilim adamları, Parker Güneş Sondası ile güneş tacındaki manyetik alanı inceleyerek, güneş olaylarının daha iyi öngörülmesine çalışacak.

ESA'nın Güneş Uydusu destek sağlayacak

Bu misyona Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın yeni aracı Güneş Uydusu (Solar Orbiter) da destek verecek. Uydu güneşi daha uzak bir mesafeden izleyip farklı araçlarla ölçümler yapacak. Güneş Uydusu şu anda İngiltere'de Airbus tarafından üretim aşamasında. Önümüzdeki sene fırlatılması bekleniyor.

NASA'nın Parker Güneş Sondası, güneş ile sıcak temas sağlayarak, uzay biliminde çığır açmaya hazırlanıyor.

Euronews Türkçe

Etiketler: güneş, NASA, görev, Kâinat
Okunma Sayısı: 2339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı