"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de ilaç kıtlığı yaşanıyor

06 Aralık 2022, Salı 23:37
Eczacı olan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya eczanelerdeki ilaç bulunmamasının nedenlerini sordu.

Bulut’a yazılı yanıt veren Koca, “Ülkemiz özelinde genele matuf ve süreğen bir sorun bulunmamaktadır” dedi. Bakan Koca’nın yanıtını değerlendiren Bulut, şunları söyledi: “Türkiye’de adı konulmamış bir ilaç kıtlığı yaşanıyor. Vatandaş reçetesiyle eczaneye gittiğinde bir eczaneden tüm ilaçları alması mümkün değil. Şu anda eczane raflarında beş ilaçtan bir tanesi yok. Tespit edebilen 650 kalem ilaç eczane raflarında yok. Tüm bunlar yaşanırken iktidar kanadı bu sorunu yok sayıyor. İlaç fiyatlarına zam yaparak bu sorunu çözebileceğini zannediyor.

Ankara - anka

Okunma Sayısı: 1223
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı