"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şiddetle mücadele politikaları üretilmeli

11 Ocak 2019, Cuma 17:51
Altınbaş Üniversitesi Öğr. Gör. Barış Tuncer, “Bu konuda disiplinler arası çalışmalar yapılması ve öncelikle şiddete neden olan, şiddeti besleyen etkenlerin belirlenmesi ve buna göre mücadele politikaları belirlenmelidir” dedi.

Altınbaş Üniversitesi Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı Öğr. Gör. Barış Tuncer, kamuoyunun artan şiddet vak’alarını önleme konusunda sonuç alıcı adımlar atılmasını beklediğini dile getirdi. Şiddetin temelinde toplumsal ve psikolojik boyutlarıyla birçok sebebin var olduğunu vurgulayan Tuncer, sağlık personeli, akademisyenler, öğretmenler, farklı meslek gruplarından çalışanlara yönelik şiddet vakalarında son günlerde meydana gelen artış, bu konuda birtakım önlemlerin acilen alınması gereğini ifade etti. Yaşan son hadisede bir akademisyenin çalışma odasında uğradığı saldırıyla hayatını kaybetmesi toplumda büyük bir tepkiye yol açtığını dile getirdi.

Şiddeti özendiren kültür normları değişmeli

Yaşanan şiddet olaylarını değerlendiren Tuncer, şiddeti yücelten ve özendiren kültürel normların değişmesi gerektiğini vurguladı. Tuncer, şiddetin sebeplerini ise şöyle sıraladı: “Aile içi şiddet, silâha kolay ulaşma, bireysel silâhlanmanın özendirilmesi ve pekiştirilmesi, şiddeti özendiren ve pekiştiren kültürel normlar, sosyal sorunların çözümü olarak şiddete başvurmak ve bu durumun pekiştirilmesi, medyadaki şiddet görüntüleri, çarpık kentleşme ve yoksulluk, işsizlik, gençlerin serbest zamanlarını değerlendirme imkânlarının olmaması, psikiyatrik rahatsızlıklar, alkol ve madde bağımlılığı gibi birçok sebep var. Bu konuda disiplinler arası çalışmalar yapılması ve öncelikle şiddete neden olan, şiddeti besleyen etkenlerin belirlenmesi ve buna göre mücadele politikaları belirlenmelidir.” Televizyon yayınlarında şiddetin ve saldırganlığın özendirilerek yüceltildiğini, sorunların çözümü için şiddete başvuran saldırgan kişilerin kahramanlaştırıldığını, bireysel silahlanmanın özendirildiğini ve arttığını, toplumda ‘silâh taşımayı ve kullanmayı’ erkeklik göstergesi olarak değerlendiren bir toplumsal algı olduğuna işaret eden Tuncer, bu durumun değişmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. 

 

AA

Etiketler: çocuk, psikoloji, aile, sağlık
Okunma Sayısı: 1707
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı