"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kışın hasta olmamak için nasıl beslenmeli?

29 Aralık 2015, Salı 12:47
Havaların soğumasıyla beraber hastalıklar da kendini göstermeye başladı.

Uzmanlar, bu havalarda hastalıklardan korunmak içinse doğru bir beslenme planı uygulamak gerektiği uyarısını yapıyor. 

Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Köprülü, balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates, ıspanak, portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon, nar gibi meyve ve sebzelerin içerdikleri vitamin ve minerallerle vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olduğunu anlattı. 

Kış döneminde havaların soğuması ile birlikte beslenme düzeninin de değiştirilmesi gerektiğini aktaran Diyetisyen Köprülü, "Kış ayları boyunca beslenmeye dikkat ederek bu dönemde yaygınlaşan salgın hastalıklara karşı vücudumuzu korumak mümkün." dedi.

C vitamininin kış aylarında bağışıklığı kuvvetlendirmede önemli olduğunu hatırlatan Köprülü, bu dönemde antioksidan yani hücre yenileyici özelliği bulunan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini belirtti. Antioksidan açısından zengin besinleri sıralayan Köprülü, “Antioksidan, sebzelerden balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates ve ıspanakta, meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon ve narda yoğunlukla bulunur. Bu meyve ve sebzeler içerdikleri E vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli minerallerle de vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur.” diye konuştu.

BALIK TÜKETMEK DE ÖNEMLİ 

Kış aylarında balık tüketiminin de en az meyve sebzeler kadar önemli olduğunu aktaran Köprülü, şöyle dedi: “Balıklar bu mevsimde daha çok yağlanır, bu da Omega3 yağ asidinden zengin oldukları anlamına gelir. Haftada 1-2 sefer tüketilecek olan somon, uskumru, palamut, sardalye gibi balıklar içerdikleri Omega3 ile vücutta enflamasyonu önleyip, varolan mikroplar ile de savaşır.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2507
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı