"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kirpik dibi iltihabının bir habercisi de gözlerdeki batma olabilir

29 Nisan 2015, Çarşamba 12:49
Uzmanlar gözlerde meydana gelen batmanın ciddiye alınması gerektiğini söyledi.Bunun sebebinin bir tanesinin de göz kapağındaki ‘kirpik dibi iltihabı’ olabileceğini belirten uzmanlar, göz kapağını yakmayacak sıcaklıkta suyla çevresinin yıkanması gerektiğini vurguladı.

Op. Dr. Tuncay Saatçi, Gözlerde yanma, batma, kızarma veya göz kapağınızda kaşıntı, kalınlaşma gibi bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda hafife alınmaması gerektiğini, önlem alınmadığı takdirde ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. 

Ergenlik döneminde, stresli günlerde, yağlı beslenme alışkanlığında daha sıklıkla görülen göz kapağının hastalığı olan ‘kirpik dibi iltihabı’ hemen her yaşta, her cinsiyette yaygın bir şekilde görüldüğü ifade ediliyor. Bu hastalığın oluşumuyla da ilgili bilgiler veren Tuncay Saatçi, “Göz kapağındaki bakterilerin artıkları, toksinleri iltihabi belirtilere neden olur. Cildin yağlı olması ve göz kapağındaki yağ bezlerinin anormal olması, bakterilerin çoğalmasını kolaylaştırır. Çeşitli virüsler, alerjik etkenler, ilaçlar, sigara dumanı, kimyasal maddeler de kirpik dibi iltihabına yol açabilir.” dedi.

“GÖZDEKİ BATMAYI CİDDİYE ALIN” 

Kirpik dibi iltihabı olan hastalarda konjonktivit, kuru göz, kirpik batması gibi şikâyetlerin sıklıkla görüldüğünü belirten Op. Dr. Tuncay Saatçi, bu hastalığın her iki gözde batma, yanma hissi, kızarıklık, sulanma, kaşıntı, çapaklanma gibi yakınmalara neden olabileceğini ifade etti. Saatçi, göz kapaklarında kızarma, şişlik, kirpiklerde düzensizlik, yapışıklık ve dökülme meydana gelebileceğini hatırlatarak, bu şikâyetleri olan kişilerin, göz muayenesinden geçmeleri gerektiğini vurguladı. 

“SICAK SUYLA YIKAYIN”

Op. Dr. Tuncay Saatçi, kirpik dibi iltihabının tedavisiyle ilgili süreci ise şöyle anlattı: "Bebek şampuanı veya göz kapağı hijyeni için özel geliştirilmiş temizleme solüsyonları ile kirpik diplerinin yıkanmasını ve sıcak su ile durulanmasını tavsiye ediyoruz. Göz kapağı kenarlarının düzenli temizlenmesi ve bakımı tedavinin temelidir. Hastalar göz kapağı bakımını uzun süre uygulamalıdır. Bu bakımda önce göz kapağı kenarına, yakmayacak biçimde, sıcak pansuman uygulanır. Böylece birikmiş ve sertleşmiş olan yağlı maddeler, kabuklar yumuşar. Daha sonra ıslak bir gazlı bez ya da kulak pamuğu gözkapağı kenarına sürülür, kirpik dipleri ve çevresindeki birikintiler temizlenir. Eğer gerekli ise son aşamada gözkapağı kenarına antibiyotikli-steroidli ilaçlar uygulanır. Bu tedaviye bazı hastalarda yapay gözyaşı damlalar da eklenir. Bazı hastaların doktor kontrolü altında 1-2 ay süreyle ağızdan antibiyotikli ilaç kullanması da önerilir.”

Okunma Sayısı: 5158
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı