Bir faaliyet kapsamında Tekirdağ’a gelen iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamada, yaklaşan Ramazan ayının uzun yaz günlerine denk geldiğini hatırlatarak şunları söyledi, “İftardan sonra bol su tüketin” tavsiyesinde bulundu.
Karatay, Ramazan ayına şimdiden vücudun hazırlanması gerektiğinin altını çizerek, “Karatay prensiplerinde vücut günde 2 öğün beslenmeye odaklanmıştır. Sahurda 2-3 tane yumurta, peynir, soğuk köfte tüketilmelidir, ama ekmeksiz. Ramazan pidesi çıkacak, pide köy tereyağıyla veya zeytinyağıyla beraber tüketilebilir. Şekersiz çay, süt, ayran bol bol tüketilebilir. Susuzluk baş ağrısı ve halsizlik yapar. İftardan ve sahurdan sonra kelle paça çorbası veya tarhana çorbası tüketilebilir. Ramazanda şekerli, gazlı içecekleri sofraya almayın. Çok susatır ve baş ağrısı yapar.”
AA