"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Buğdayda GDO var mı?

21 Mayıs 2016, Cumartesi 15:09
Ulusal Baklagil Konseyi (UBK) Başkanı Mahmut Arslan, "Buğdayda GDO veya bir değişiklik yok. Hepsi uydurma. Söylenen şeyler bilgisizlikten söyleniyor. Bu da sektöre zarar veriyor." dedi

Arslan, Dünya Bakliyat Kongresi'nde, kamuoyunda buğday gibi bakliyatlarla ilgili "GDO’lu" söylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bu söylemlerin yanlış olduğunu vurgulayan Arslan, "Buğdayda GDO veya bir değişiklik yok. Hepsi uydurma. Söylenen şeyler bilgisizlikten söyleniyor. Bu da sektöre zarar veriyor. İlk buğdayda verim düşüktü. Dekarda 50 kilogram ürün alıyorsunuz. İnsanlar aç kalır. Ancak o dönemin zenginleri yiyebilirdi.'' dedi ve kromozomların artışlarının insan eli değmeden yaratılışlarının gereği olarak tabii olarak olmuş olduğunu vurguladı

Arslan, Türkiye dışındaki Suriyeli mültecilere verilen baklagillerin çoğunluğunun Türkiye’den ihraç edildiği bilgisini aktararak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin baklagillerdeki ihracatı bu dönem olağan dışı artış gösterdi. Bunun sebebi Suriye’deki kriz durumudur. Bu artışın sebebi Birleşmiş Milletler (BM) ve Kızılhaç gibi Suriyeli mültecilere yardım yapan kuruluşlara satışlardır. BM’nin Dünya Gıda Programı (WFP), satılan baklagillerin yüzde 80’ini alıyor. Diğer irili ufaklı yardım kuruluşları ise yüzde 15’ini alıyor.

BM’nin yardım sepetinde protein bazlı yardımlar var. Protein açısından ete en yakın baklagiller olduğu için bu yardım sepetinde yüzde 40-60 baklagiller var. Diğerleri ise pirinç, makarna gibi destekleyici ürünler. Akdeniz İhracatçılar Birliği olarak Suriye’ye 2015 yılında 555 milyon dolarlık ihracat yaptık."

Şafi ve Kuddûs esmasının bir mazharı: Yulaf

Dünya yurdunu bize temiz bir mesken olarak hazırlayan rahmet-i İlâhiye, bedenimizin de sağlıklı, huzurlu ve bütün iç organlarımızın bakım ve temizliği için, Şafi ve Kuddûs isimlerine mazhar bir ayna olarak halk ettiği mu’cize ilâç besinlerden birisi de ‘yulaf’tır.

Vücut fonksiyonlarını tanzim edip, çeşitli sebeplerle tıkanabilecek damarlarımızın bakımının sağlanması, ilk önceleri huda-i nâbit (İlâhî hikmet ve kudretle yetişip çoğalan), sonraları insanların ziraat teknikleri ile geniş tarım alanlarına yaydığı yulaf nimetinin çok az bilinen faydalarını ve gıda olarak sofralarımızda değerlendirme gereğini gözden geçirmemiz çok önemli bir sağlıklı beslenme şartıdır. Değeri az bilinen yulafın sofralarımızda yer almaması, sağlığımızı negatif olarak etkilediği bilinmesi gereken bir gerçektir.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/feyzullah-ergun/safi-ve-kuddus-esmasinin-bir-mazhari-yulaf_389482

AA

Etiketler: buğday, gdo, yulaf
Okunma Sayısı: 2238
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı