"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akıllı cihazlar ve televizyon, çocuğun beyin gelişimini olumsuz etkiliyor

24 Kasım 2015, Salı 12:33
Mega Hafıza Bursa Temsilcisi Özgür Cihan Berk, akıllı cihazların ve televizyonun çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri olduğunu söyledi.

Berk, ebeveynlere bir dizi tavsiyelerde bulundu. Berk, “Ebeveynler gerek zaman darlığından oyalanmaları için, gerekse ödüllendirme mekanizması olarak çocukları bilgisayar, laptop, tablet ve akıllı telefonlar ile baş başa bırakabiliyorlar. Unutulmamalıdır ki, ‘akıllı ve her şeyi bizim yerimize yapan’ bu cihazlar ile önce yazı yazmayı, sonra okumayı ve en son düşünmeyi unutmaya yüz tutacağız. Bu yüzden bu cihazların ebeveynlerce kullanımı azaltılmalı ve sistematiğe oturtulmalıdır.” dedi.

Özgür Cihan Berk, çocuklarda konsantrasyon eksikliği ve dikkat dağınıklığı konusundaki düşüncelerini ise şu sözlerle ifade etti: “Çocuğunuzda ileri derecede dikkat dağınıklığı ve konsantre olamama hali söz konusu olduğunu düşünüyorsanız, ‘bio-ritmik largo’ müzikleri içeren setler ve eserler işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Her kişinin bir beden ritmi vardır ve bu beden ritminin doğru çalıştığı bir de beyin frekansı bulunur. Doğru frekansı yakalayan kişi, konsantrasyonda ciddi olarak iyileşme görür ve “stressiz öğrenme hali” denen dikkatli ve konsantre öğrenme metotlarını keşfeder.” 

Yaklaşık 2 saat aralıksız televizyon izleyen bir çocuğun beyin gelişiminin 1 hafta geriye gittiğinin bilimsel olarak kanıtlandığının altını çizen Berk, “Çocuklar televizyon izleyeceklerse de, beyin gelişimi için belgeseller tercih edilmelidir.” dedi. 

Zeka geliştirici oyunların ebeveynler tarafından çocuklara mutlaka önerilmesi gerektiğinin altını da çizen Berk, özellikle satranç, puzzle, sudoku gibi bulmacaların ve oyunların çocukların zeka gelişimine katkısı olduğunun altını çizdi.

Okunma Sayısı: 2693
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı