04 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

FENER NİANG'LA COŞTU

SPOR Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen Fenerbahçe puanını 13'e yükseltti.

Başkent temsilcisi karşısında aldığı galibiyetle, 7 maçta galibiyet sayısını 4'e yükselten sarı-lacivertli ekip, ligde ilk kez üst üste 2. maçından da galibiyetle ayrıldı. Geçen hafta Kasımpaşa'yı 6-2'lik farklı skorla mağlup eden sarı-lacivertliler, bu akşam da Gençlerbirliği karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe bu sezon lig mücadelesinde ikinci kez kalesini gole kapattı. İlk haftada Medical Park Antalyaspor karşısında kalesinde gol görmeden 4-0 kazanan sarı-lacivertliler, bu maçın ardından çıktığı 5 maçta 10 gol yemişti.

GENÇLER'E 20 MAÇTA SADECE 1 KEZ YENİLDİ

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne karşı son yıllarda lig maçlarında genelde başarılı sonuçlar aldı. İki takım arasında ligde yapılan son 20 maçtan sadece 1'ini başkent temsilcisi kazanabildi. İki ekip arasındaki son 20 lig maçından 14'ünü Fenerbahçe kazanırken, 5 maç berabere bitti, Gençlerbirliği bu süre içinde sadece 21 Şubat 2009 tarihinde Ankara'da 1-0'lık sonuçla galip gelebilmişti. Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2004-2005 sezonundan bu yana Gençlerblirliği'ne 9 gol atan Brezilyalı futbolcu Alex, Başkent ekibine karşı gol yollarındaki etkisini bu maçta gösteremedi.

Ligin en çok gol ekibi

SPOR Toto Süper Lig'de 7 maçlık bölümde 20 gol atarak maç başına 2,85 gol ortalaması tutturan Fenerbahçe'de forvet hattının performansı, takımın çıkışa geçmesinde önemli rol oynadı. Son yıllarda forvet hattında görev alan futbolcularından beklediği verimi pek alamayan sarı-lacivertli ekip, bu sezon 7 maçta Niang (7), Semih (2) ve Alex (4) ile toplam 13 gol sayısına ulaşırken, forvet hattı atılan gollerin yüzde 65'lik bölümüne sahip oldu. Fenerbahçe'de bu sezon 7 maçlık bölümde orta alan oyuncuları Emre, Mehmet Topuz ve Andre Santos (1'er) ile savunma oyuncuları Lugano (2) ve Gökhan Gönül'ün (1) de golleri bulunuyor. Sarı-lacivertlilerin bir golü de Cumartesi akşamki Gençlerbirliği mücadelesinde rakip futbolcunun kendi kalesine attığı golle hanesine yazıldı.

BUNDAN ÖNCEKİ 4 SEZONDAKİ PERFORMANS

Bundan önceki 4 sezonuna bakıldığında ise 7 maçlık bölümde forvet hattının ortaya koyduğu performans, Nianglı Fenerbahçe'nin oldukça gerisinde kaldı. Geçen sezon (2009-2010) 7 maçta 14 gol atan Fenerbahçe'de, forvet hattını oluşturan Güiza (3), Semih (3) ve Alex (1) ile 7 gole ulaşan sarı-lacivertlilerde, orta alan oyuncuları Kazım (3), Emre, Andre Santos (1'er) ile Gökhan Gönül ve Vederson (1'er) da gol kaydetti. 2008-2009 sezonunda ise 7 maçlık bölümü 11 golle geçen sarı-lacivertli ekipte Güiza, Semih ve Alex (2'şer) toplam 6 gole imza atarken, savunmadan Selçuk ve Roberto Carlos'un 1'er, orta alandan Uğur 1 ve Kazım da 2 gol kaydetti. 2007-2008 sezonunda 7 haftada Semih (2), Kezman (1) ve Alex (1) ile toplam 4 gol bulan Fenerbahçe'de, Kemal, Roberto Carlos, Aurelio ve Ali Bilgin de 1'er gol attı. Fenerbahçe'de 2006-2007 sezonunda ilk 7 maçta forvet hattı, Alex ile 6 gol bulurken, Kezman 2 ve Murat Hacıoğlu da 1 gol kaydetti. Orta alanda Tuncay 3, Tümer 2 ve Selçuk 1 gol atarken, savunmadan Lugano da 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

04.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Niang şov sürüyor

  Rijkaard hatalı

  FENER NİANG'LA COŞTU

  ALMANLARI TEDİRGİN ETTİK

  Bremenli futbolcular Mesut Özil'i çok arıyor

  Eskişehirspor Zico'ya teklifte bulundu

  Mourinho, Ronaldo'nun hırsı ve çalışmasına hayran

  Contador ceza alırsa bisikleti bırakacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.