13 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Para değil sevgi geçerli

Mersİn’de merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığınca kurulan ‘’Dayanışma Evi’’nde, yoksul vatandaşların, mağazaları aratmayan şartlarda ücretsiz olarak giyimden beyaz eşyaya kadar birçok ürün yelpazesindeki ihtiyaçları karşılanabiliyor.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu çerçevede ‘’veren el ile alan eli’’ buluşturmayı hedefledikleri ‘’Dayanışma Evi’’ projesi için bütçe oluşturulduğunu ve bu projeyi Mezitli’yi Kalkındırma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiklerini ifade eden Kıcıroğlu, ‘’Toplanan kullanılmış giysi ve ev eşyasını, bakım ve onarımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunuyoruz" diyerek, mağazada 8 bin civarında ürün bulunduğunu söyledi.

13.08.2010


 

Hutbelerde hayvan ihtiyaçları da okunsun

Hayvan Hakları Federasyonu Çanakkale Temsilcisi Sitare Şahin, camilerdeki hutbelerde sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik vaaz verilmesini talep etti.

Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderdiği dilekçesinde, Türkiye’nin bu yıl çok sıcak bir yaz geçirdiğini, ısının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ifade etti. Sıcaklar dolayısıyla sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının fazla olduğuna işaret eden Şahin, ‘’Müslüman, güzel ahlâkıyla kendisi dışındakilerin yaşamlarını da kolaylaştırabilmek için olanaklarını paylaşır. Sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik vaazlar da verilmesini istiyorum’’ dedi.

13.08.2010


 

Mobil görüşmede Avrupa 3.’süyüz

Türkİye, cep telefonunundan aylık ortalama 209,3 dakikalık görüşme süresiyle Avrupa üçüncülüğünü sürdürüyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) hazırlanan, Nisan-Mayıs-Haziran dönemi rakamlarının bulunduğu 2010 Yılı Üç Aylık Pazar Verileri Raporuna göre, Türkiye’de bu yılın ikinci çeyreğinde hem mobil hem de sabit trafikte artış görüldü. Mobil görüşme trafiği 30,99 milyar dakikaya ulaşırken, sabitte bu miktar 6,3 milyar dakika olarak gerçekleşti. Sabit ve mobil işletmecilerin oluşturduğu trafiğin yüzde 77,7’sini mobilden mobile giden trafik oluşturdu. Mobil telefon kullanım seviyesinin ölçümünde yaygın olarak kullanılan, ortalama bir abonenin aylık ortalama konuşma süresi olarak tanımlanan ‘’MoU değerine’’ bakıldığında Türkiye, 209.3 dakikayla Avrupa’da üçüncü sırada yer aldı.

13.08.2010


 

Türk iş adamlarından Kazaklara iftar

Kazakİstan’In başşehri Astana’da yaşayan Türk iş adamları, Kazak halkına Ramazan ayı boyunca iftar yemeği verecek.

Astana’nın en büyük camisi Nurastana Camii'ne gelen Kazaklar, Ramazanın ilk gününde Türk iş adamlarının sürprizi ile karşılaştı. Cami avlusunu masa ve sandalyelerle donatan Türk iş adamları, burada Kazaklara iftar yemeği verdi. Kazakistan ile Türkiye arasında dostluk ve kardeşlik duygularının daha da güçlenmesi amacıyla ve Türk halkının iyi niyetini Kazak halkına göstermek üzere böyle bir organizasyona giriştiklerini anlatan Türk iş adamları, bunun Kazakistan’ın bütün şehirlerine yayılmasını arzuladıklarını söyledi. Bu ülkede yaşayan Türk iş adamlarından Murat Kala, Kazakistan’da ilk kez Ramazan ayında bu kadar büyük bir iftar yemeği verildiğini, bundan gurur duyduğunu söyledi. Kala, ‘’Biz Türkiye’de gelenekselleşen iftar çadırı uygulamasını burada da hayata geçirmeye çalıştık. Burada yemeklerimizi çadırda vermiyoruz, ancak, Nurastana Camii'nin avlusuna açılan masalarda insanlar açık havada iftar yapma imkânı buluyor’’ dedi. Bir Türk olarak büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Kala, bunun Kazakistan’ın diğer şehirlerine de yaygınlaştırılmasını istediğini, bunun için çaba harcadıklarını kaydetti. Yemeklerin hazırlanmasında görev alan Türk aşçısı Kenan Demirel de, ‘’Biz Nurastana Camii'nde, hergün 500 kişiye yemek veriyoruz. Bu organizasyon burada bulunan Türk iş adamlarının katkıları ile gerçekleşiyor. Her gün 4-5 çeşit yemek vereceğiz. Bu yemekler adam başı ortalama 4 liraya mal oluyor’’ dedi. Cami avlusundaki masalarda iftar yemekleri ile oruçlarını açan Kazaklar da yapılan organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

13.08.2010


 

Sigara hayatını karartı

KÜÇÜK yaşlarda kullanmaya başladığı sigarayı 50 yıl boyunca bırakamayan, günde ortalama 3-4 paket içen Konyalı Salim Uçar, sigara yüzünden akciğerinin iflâs etmesi dolayıısıyla şimdi hayatını oksijen cihazına bağlı olarak sürdürmeye çalışıyor.

Konya’da günde 16 saat oksijen cihazına bağlanmak zorunda olduğu için evinde pencere kenarında günlerini geçiren Salim Uçar (72), yaptığı açıklamada, sigaraya 13-14 yaşlarında arkadaşlarına özenerek başladığını söyledi. Uçar, ‘’Ben 55 yaşına kadar aspirin dahi içmemiştim. Ama sigara yüzünden başıma gelmedik kalmadı. İlk başta şeker hastalığına yakalandım, sonra kalp damarlarım tıkandı. Ameliyat oldum. Büyük acılar çektim. Ameliyattan sonra sigaramı parçalayıp çöpe attım.’’ Sigaranın zararları konusunda halkın bilinçlendirilmesi amacıyla kurulan Bir Hayalim Var Derneği Başkanı Kadir Dikici de sigaranın sadece sağlığa değil ekonomiye de ciddî anlamda zararlar verdiğini bildirdi. Dikici, sigara yüzünden devletin dolaylı olarak milyonlarca lira tedavi ücreti ödemek zorunda kaldığını kaydetti.

13.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.