Güncel |
Orta Doğu’nun salata malzemesi Hatay’dan |
VERİMLİ tarım arazileri ile sayısız ürün çeşidinin yetiştirildiği ve yüksek verim alındığı Hatay, salataların vazgeçilmezi marul ve maydanozun yanı sıra patlıcan ve havuç gibi ürünlerin yetiştiriciliğinde de ilk sıralarda yer alıyor. Amik Ovası’nda buğday, pamuk, mısır, ayçiçeği gibi sanayi ürünlerinin yetiştiriciliğinin yapıldığı Hatay’da vatandaşlar, küçük arazilerinde de hem ek gelir elde etmek hem de ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla alternatif ürünlere de yer veriyor. Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, bölgede yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan sebzelerle iç piyasanın ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Zabun, şöyle devam etti: ‘’Marulun yanı sıra yaklaşık 15 bin 21 dekarlık alanda yetiştiriciliği yapılan ve 16 bin 58 ton verim aldığımız maydanoz da iç piyasanın yanı sıra yüzde 30’unu da Rusya, Suudi Arabistan, İran, Irak gibi ülkelere gönderiyoruz. Yurt içinin yanı sıra Orta Doğu ve Avrupa ülkeleri de Hatay’da yetişen sebzeleri tercih ediyor.’’ |
31.10.2009 |