|
|
Ucuz yemek sağlığı tehdit ediyor |
Kocaelİ Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Akif Şen, ucuza sağlıksız şartlarda üretilen yemeklerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Her ürünün bir maliyeti olduğu gibi kaliteli ve hijyenik yemeğinde bir maliyeti olduğunu dile getiren Şen, sanayi kuruluşlarının maliyet kısmak adına kayıt dışı olan yemek firmaları ile çalışmaya başladıklarını gözlemlediklerini belirtti. Bu durumun işçi sağlığına ve dolayısı ile halk sağlığına ciddi darbe vuracağını belirten Şen, “Yemek psikolojik ve fiziksel bir ihtiyaçtır.İşveren yemek hizmetinin kalitesini düşürmekle kara geçtiğini veya ekonomik tedbir aldığını düşünmemelidir.Çok güzel hazırlanmış bir salata veya bir tatlı büfesinin eksikliği veya dengeli beslenme anlamında verilecek bir ödün işçinin motivasyonunu ve sağlığını dolayısı ile iş verimini olumsuz yönde etkileyecektir”dedi. Kocaeli/Yeni Asya
|
10.02.2009
|
|
|
|