GÜNEY Kore'de 4-11 Temmuz tarihleri arasında yapılan "2. Dünya Taekwondo Culture Expo" organizasyonunda Eskişehirli tekvando antrenörü İsa Şahin 36-44 yaş grubu yarışmasında birinci oldu.
Eskişehir'de kendi kurduğu Şahinspor Kulübünde binlerce genç yetiştiren İsa Şahin, spor kamuoyunun futbol dışındaki spor dallarına da ilgi göstermesini istedi. Şahin sorularımıza şöyle cevap verdi:
* Kendinizi tanıtır mısınız?
1964 yılında Eskişehir ili Günyüzü ilçsei, Gecek Köyünde doğmuşum.Taekwondo sporuna Eskişehir de orta okula gittiğim yıllarda başladım. 30 yıldır sporun içindeyim. Evli, 2 çocuk babasıyım. 2001, 2003, 2007 yıllarında Avrupa Şampiyonalarında antrenör ve federasyonun değişik faaliyetlerinde görev yaptım. Siyah Kuşak 6.Danderecesindeyim.2006 yılında Gençlik ve Spor il müdürlüğünde sözleşmeli Antrenör olarak göreve başladım.1992 yılında Şahinspor kulübünü kurdum ve halen faaliyete devam etmekteyiz. Bu geçen sürede birçok gencimizin sporu tanımaları, başarılı olmaları ve iyi ahlaklı, kötü alışkanlıklara bulaşmayan gelecekte güvenebileceğimiz nesiller yetiştirdiğimizi düşünüyorum.
* Katıldığınız son organizasyon hakkında bilgi verir misiniz?
Bu organizasyon Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından 4-11 Temmuz 2008 tarihlerinde Güney Kore de "2.Dünya Taekwondo Culture Expo" adı altında yapılmıştır. 55 ülkeden 2000 sporcu katıldı.
* Milli Takım Antrenörünün yarışmaya sporcu olarak katılmak nasıl bir duygu.
Değişik yaş guruplarında hem müsabaka hemde Poomse(teknik)yarışmaları yapıldı. 36-44 yaş katagorisinde Poomse(teknik)yarışmada birinci oldum. Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi ve bu başarımın genç sporcularada örnek teşkil edeceğini umuyorum. Ayrıca seminerler düzenlendi. Bizler için çok çok faydalı oldu.Yarışmacı olmak çok farklı bir duygu. 3 Avrupa şampiyonasında antrenör olarak bulundum ancak böyle anlamlı bir faaliyette yarışmak bana ayrı bir gurur verdi. Sporun ve yarışmanın yaşının olmadığını ve insanın isterse neler yapabileceğini göstermiş oldum.
* Bu başarı sonrası size ilgi nasıl oldu.
Önce ailemden, sporcularımdan, velilerden ve mesai arkadaşlarımdan, tanıdığım tüm dostlarımdan olumlu tebrik mesajları aldım.
* Bu organizasyonun ne faydası oldu?
Kesinlikle. Ülkem, sporcularım ve benim için son derece faydalı oldu. Son değişen kural ve tekniklerle ilgili son bilgileri aldım ve değişik dünya ülkelerinden sporcuları tanıma imkanı ile Güney Kore'yi ve kültürünü yakından tanımış oldum.
* Spor kamuoyunda bu tür başarılar neden fazla yer bulmuyor.
Ülkemizde maalesef futbol dışındaki hiçbir sportif faaliyet gerektiği kadar hem yerel hemde ulusal basında yer alamıyor. Yerel yönetimlerin ve büyük firmaların amatör sporlara daha fazla destek olmaları, yetenekli sporculara burs vererek destek olmaları, ailelerden maddi yükü kaldırmaları gerekiyor. Bizim katıldığımız bu organizasyon dünya şampiyonası niteliğinde bir organizasyondu. Sistemimiz gereği ödül yönetmeliğinden faydalanmamız zor gözüküyor, ancak özel ödül verilebilir. Büyüklerimizin daha fazla duyarlı olmalarını bekliyoruz.
|