Yoğurt, yapısı ve taşıdığı besin değerleri dolayısıyla kemik erimesi hastalığını önlüyor. Uzmanlar, gelişme çağındaki çocuklarda kemiklerin sağlıklı olması ve ilerleyen yaşlarda da kemik erimesi hastalığına yakalanılmaması için günde bir kâse yoğurt tüketilmesini tavsiye ediyor.
Yoğurt, zengin besin değeri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu özelliği nedeniyle vücudu kanserden, mide ve bağırsak hastalıklarından, mide, kolon ve ince bağırsak kanserine kadar birçok hastalıktan koruyor. Gıda mühendisi Şermin Erdoğan, yoğurdun sağlığı korumak ve daha sağlıklı olmak için çok önemli bir besin maddesi olduğunu söylüyor. Yoğurdun sindiriminin kolay ve karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfordan oldukça zengin bir besin olduğunu bildiren Erdoğan, aynı zamanda kolayca vücutta sindirilen ve gerekli tüm besin maddelerini sağlayan bir besin olduğunu ifade ediyor. Akşam yenen bir kâse yoğurdun uykuya dalmayı kolaylaştırdığını ve daha dinlendirici bir uyku sağladığını dile getiren Erdoğan, yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalı olduğunu bildirdi.
|