Erzurum'un Oltu İlçe Ticaret ve Sanayi Odasınca cağ kebabının tescili için Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvuruda sona yaklaşıldığı bildirildi.
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oltu ve çevresinde yaklaşık 300 yıldır yapılan cağ kebabının tescilini yaptırıp coğrafi işaretini almak için geçen yıl Nisanda TPE’ye başvurduklarını söyledi.
Yaptıkları başvurunun kabul edildiğini ve askıya çıkarıldığını anlatan Karaca, ‘’Yaklaşık 1 ay sonra başvurunun askı süresi tamamlanıyor. Belgeyi aldıktan sonra Türkiye’nin hemen her ilinde satılan cağ kebabı, artık Oltu cağ kebabı olarak satılabilecek’’ dedi. Cağ kebabının Kıpçak Türklerine ait olduğunun bilindiğini belirten Karaca, yaklaşık 300 yıldır bölgede düğün ve şölenlerde büyük beğeniyle misafirlere ikram edildiğini söyledi. Karaca, kebaba, coğrafi işaretin alınmasının ilçenin tanıtımı açısından çok önemli olacağını vurguladı.
|