İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait İstanbul Halk Ekmek geçen Pazartesiden itibaren zam yaptı. Buna göre, 200 gramlık normal, kepekli ve tuzsuz ekmeğin fiyatı yüzde 25 oranında artarak 20 yeni kuruştan 25 kuruşa yükseldi. 400 gramlık çiftli ekmek ise 50 kuruşa çıktı.
Günlük iki milyon adetlik üretimi ile İstanbul’un ekmek ihtiyacının yüzde 10’unu tek başına karşılayan İstanbul Halk Ekmek’in Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, “Son zamdan bugüne kadar maliyetlerde yüzde 47’ye varan artışlar oldu. Bu, zammı zorunlu hale getirdi.” dedi.
ANKARA’DA DA HALK
EKMEĞE ZAM YOLDA
Ankara Büyükşehir Belediyesi, günde 1.5 milyon ekmek üretimi olan Halk Ekmek fabrikasında, buğday fiyatlarının yüksekliği ve girdi maliyetlerindeki artış sebebiyle, yeni bir fiyat düzenlemesine gidiyor. Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, 1.5 ay içinde 50 kilogram unun fiyatının 28 YTL’den 45 YTL’ye çıktığını belirterek, önümüzdeki haftalarda fiyatta artışa gidileceğini bildirdi.
NORMAL EKMEĞE HAZİRAN’A KADAR ZAM YOK
İstanbul’daki fırıncıların ekmeğe yüzde 10 zam kararının ardından gözlerin çevrildiği Ankara’da ekmeğe haziran ayına kadar zam yapılmayacağı bildirildi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ekmeğe zam haberlerinin tüketicide endişe yarattığını belirterek, ‘’Vatandaşlarımız rahat olsunlar mayıs sonuna kadar zam yapmama sözü vermiştik. Sözümüzün arkasındayız’’ dedi. Aygün, girdi fiyatlarındaki artışın ekmek zammına zorladığını, ancak bu konuda bir süre daha direnmeye kararlı olduklarını kaydetti.
Adana Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının halk tipi ekmekte asgari 300 gram şartı getirdiğini belirterek, ‘’Biz de ekmeği bunun maliyeti olan 75 YKr’den satmak amacıyla başvuru yapacağız’’ dedi.
|