Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, ‘’buğday ve unun, ekmek fiyatlarını artırmak için günah keçisi olarak kullanıldığını’’ kaydetti.
Yetkin, yazılı açıklamasında, ‘’İstanbul Fırıncılar Odası adına önceki gün yapılan bir açıklamada, bir haftaya kadar ekmeğe yüzde 10 gibi bir zam geleceği ve ekmeğin kilogram fiyatının 2,5 YTL’den 2,75 YTL’ye çıkacağının belirtildiğini’’ hatırlattı. Ekmek zammına buğday ve un fiyatlarındaki artışın gerekçe gösterildiğini belirten Yetkin, TZD adına yapılmış açıklamalarda un fiyatlarındaki artışın ekmeğe en azami yüzde 5 civarında olmasının belirtildiğini dile getirdi. Yetkin, Oda Başkanının, ekmek zammının gerekçelerini ‘’(ekmek israfının başlıca nedenleri) kalitesiz oluşundan dolayı çabuk bayatlaması, ambalajda olmayışı, bakkal ve bayilerin satış doyumsuzluğundan dolayı satamayacakları kadar çok ekmek almaları ve daha sonra bunları iade etmeleri’’ olarak sıraladığını belirtti.
|