Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, önlem alınmazsa 2013 yılında Türkiye’nin 164 bin ton et açığı vereceğine işaret ederek, ‘’Gerekli tedbirler alınmazsa ilerleyen dönemlerde et ithalatı yapılması kaçınılmaz olacaktır’’ dedi.
Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, kırmızı etin hayvansal kaynaklı en önemli protein kaynaklarından birisi olduğunu belirtirken, konunun önemini benimseyen bütün gelişmiş ülkelerde bu kaynağın üretimini gerçekleştiren üreticiler desteklendiğini, Türkiye’de ise bu konuda ciddî sıkıntılar yaşandığını ifade etti.
Besiciliğin en önemli girdilerinden biri olan yem fiyatlarında ciddî artışlar yaşandığına işaret eden Bayraktar, girdi maliyetlerinde yaşanan bu artışlara rağmen üretici et fiyatlarının yerinde saydığını kaydetti.
Üreticilerin aşırı yükselen maliyet baskısını uzun süre göğüslemesi mümkün olmadığını savunan Bayraktar, ‘’Eğer gerekli tedbirler alınmazsa birçok besici işletmesini kapatmak zorunda kalacaktır’’ dedi.
|