ABD University of Nevada, Reno Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, “Dünyadaki her şey madde ve mana karışımıdır. Elmas Teorisi din ile bilimi barıştıracak” dedi.
Prof. Dr. Yunus Çengel, Mimar ve Mühendisler Grubu Derneği (MMG) İzmir Şubesi’nin düzenlediği programa katıldı.
“Bugünkü bilim her şeyin madde ve enerjiden ibaret olduğunu öngörüyor” şeklinde konuşan Çengel, “Tabiattaki her şey madde ve mânâ karışımı olduğunu söylüyor. Bilim ıskaladığı bu gerçeği kabul ederse önü daha da açılacak, insanların kâinata ve tabiata bakış açısı değişecek” dedi. Çengel, Elmas Teorisi adını verdiği teorisiyle bilimde çığır açmayı hedeflediğini belirterek, “Yeni teorime göre dünyada her şey madde ve mânâ karışımıdır. Yani dünyada bir madde boyutu var. Fakat bir de madde olmayan bir sürü şey var” şeklinde konuştu.
Muhakeme ve gözleme dayalı Elmas Teorisi’nin müsbet ilimlere tamamen uygun olduğunu söyleyen Çengel, Einstein’ın da 1905’te, yayınlarını, muhakemeye dayanarak yaptığını hatırlatıyor. Çengel şöyle devam etti:
“Elmasın, kurşun kalemlerde iç olarak kullandığımız grafit denen madde ve sobalarda yaktığımız kömürle aynı malzemeden olduğunu biliyor muydunuz? Peki o zaman, torbası 10 YTL’ye satılan kömür ile küçük bir parçasına dahi paha biçilemeyen elmasın farkı ne? Bilim adamları, elmas ile kömürü birbirinden ayıran özelliğin, elmasta karbon atomlarının düzlemsel bir tabaka yerine üç boyutlu bir kristal oluşturacak şekilde dizilmeleri ve pozisyon almalarında olduğunu söylüyor. Kömür ile elmas madeninin muhteva olarak aslında hiçbir farkı yok. Fark, her ikisinin ışıkla buluşması ile ortaya çıkan durumda. Yani, elmasın, ışığı kömür gibi emmeyip, yansıtması ve ışıltılı bir hâl almasında. Ve insanların da bu ışıltılı hâle yüklediği mânâ ve anlamda. Çünkü elmasın paha biçilemeyen madde olması ve güzelliği de bizler için buradan geliyor. Işıltılı hâli bizler için bir anlam ifade etmeseydi, elmas da dünyanın en pahalı madenlerinden biri olmayacaktı.”
Prof. Çengel, “Dünyada her şey madde ve mânâ karışımıdır. Yani dünyada bir madde boyutu var. Fakat bir de madde olmayan bir sürü şey var” şeklinde konuştu.
|